Huis huren of verhuren

Wilt u uw woning verhuren?

Verhuren zonder zorgen? Kies voor de zekerheid een gecertificeerde VLIEG Makelaar.VLIEG Makelaars is met 10 kantoren actief in Noord Holland en Flevoland op het gebeid van de woning en bedrijfsmakelaardij, hypotheken en verzekeringen.
De VLIEG woningmakelaar biedt u gespecialiseerde diensten aan, onder andere op het gebied van huur en verhuur. Op deze manier bieden wij onze opdrachtgevers zekerheid in de complexe materie van woning huur en verhuur.

Verhuren of huren van een woning lijkt vaak erg simpel. Wij als NVM makelaar zijn thuis in de vele regels en valkuilen waarin u kunt belanden.

Waarom uw woning verhuren?

Hier kunnen meer redenen voor aanwezig zijn:

Samenwonen

U gaat samenwonen en u heeft beiden afzonderlijk een woning. Geen van beiden wil nu al afstand doen van de woning of u heeft bijvoorbeeld nog geen koper terwijl u al samenwoont in één van de woningen.

Werken of reizen in het buitenland

Het kan voorkomen dat u voor een bepaalde tijd naar het buitenland gaat voor uw werk of dat u bijvoorbeeld besluit een jaar de wereld rond te trekken. U wilt uw woning niet leeg achterlaten; een huurder in uw woning is dan een prima (financiële) oplossing.

Uw oude woning nog niet verkocht

U heeft een nieuwe woning gekocht terwijl uw huidige woning nog niet is verkocht. Een tijdelijke huurder in uw woning levert het voordeel op dat uw woning niet leegstaat en dat uw hypotheeklasten geheel of gedeeltelijk worden opgevangen door de ontvangen huur. De huurinkomsten moeten wel voldoende opleveren omdat als u verhuurt uw hypotheekrente niet meer aftrekbaar is. De ontvangen huurinkomsten zijn fiscaal onbelast omdat een woning als belegging in box 3 valt. Uw vermogen wordt dan bepaald door de (in vele gevallen lagere) WOZ waarde te verlagen met de hypothecaire schuld.

Wat kan VLIEG Makelaars voor u als verhuurder betekenen

 • - vrijblijvend gesprek bij u thuis over de mogelijkheden;
 • - opname van de woning;
 • - vaststellen wettelijke maximale huurprijs aan de hand van het WWS
 • - huurprijsadvies; - fotoreportage van de woning en een uitgebreide beschrijving;
 • - aanmelding van de woning bij funda.nl met diverse foto’s, de grootste en meest bezochte huizensite van Nederland;
 • - aanmelding van de woning op vlieg.nl
 • - uitwisseling van de woning met andere (NVM)makelaars in Nederland;
 • - plaatsen van ons opvallende TE HUUR bord op uw raam;
 • - bezichtigingen van de woning met potentiële kandidaten;
 • - controle kredietwaardigheid van potentiële kandidaten door onder andere een credit check, BKR toetsing, Kamer van Koophandel en inkomstengegevens;
 • - opmaak huurovereenkomst conform NVM richtlijnen;
 • - inspectie van de woning; (opnamestaat van de woning en meterstanden opnemen)
 • - eind inspectie van de woning; (oplevering, meterstanden)

De kosten voor bemiddeling van verhuur van uw woning bedragen veelal één maand huur,exclusief BTW en met een minimum van € 850 per maand exclusief BTW.

Leegstandswet

Het is mogelijk om uw woning te verhuren op basis van de Leegstandswet, ook dit is een mogelijkheid die VLIEG Makelaars u biedt. Verhuur middels de Leegstandswet geeft u als verhuurder meer zekerheid omdat de huurder geen beroep kan doen op huurbescherming. De Leegstandswet hanteert een aantal voorwaarden waar u als verhuurder aan moet voldoen. Wij zijn volledig geschoold in deze materie en kunnen de voorwaarden en regelgeving aan u helder toelichten. Hierbij kunt u denken aan het aanvragen van een vergunning bij de gemeente.

Voor de verhuur van uw woning heeft u toestemming nodig van uw bank. Veel banken zijn bereid om toestemming te geven voor verhuur als deze via de Leegstandswet wordt verhuurd. Wij kunnen voor u de toestemming regelen bij de meeste banken. Het tarief voor een vergunning van de Leegstandwet wisselt per gemeente. Voor het verzorgen van de vergunning en de toestemming vragen wij u een bijdrage in de door ons te investeren tijd en bedraagt € 250 exclusief BTW en exclusief legeskosten van de gemeente.

Huurders

Wij selecteren en screenen geschikte kandidaten voor iedere huurwoning.

VLIEG Makelaars bemiddelt alleen voor huurders die zich:

 • -inschrijven via het inschrijfformulier op ons kantoor -3 recente loonstroken en de laatste jaaropgave aanleveren
 • -werkgeversverklaring overleggen van niet ouder dan 6 maanden;
 • -recent uittreksel hebben van het BKR (Bureau Krediet te Tiel), op te vragen bij de bank -geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitsbewijs) overleggen
 • -verklaring hebben van de vorige verhuurder (verhuurderverklaring)
 • -recent bankafschrift waar het salaris op wordt gestort -bereid zijn een borg (1 a 2 maanden) te storten
Voor kandidaten niet in loondienst ook:
 • -jaarcijfers
 • -uittreksel Kamer van Koophandel

Kortom, heeft u tijdelijk of permanent woonruimte beschikbaar en bent u op zoek naar een geschikte huurder ? Dan is VLIEG Makelaars, al 40 jaar gespecialiseerd in tijdelijke en permanente verhuur van woonruimten in iedere prijsklasse, u zeer graag van dienst. Ook als uw woning te koop staat, maar de verkoop wil niet vlotten kunnen wij u van dienst zijn. Wij kunnen uw woning "tijdelijk" verhuren met een passende clausule voor ontbinding in het geval dat er toch verkocht wordt. Verhuur op grond van de "Leegstandswet".