Motorrijtuigen

- Bestel-/Personenautoverzekering

Vragen?

Yvonne Kiemel

Commercieel medewerkster
bedrijfsverzekeringen
Yvonne Kiemel

VIEG Bedrijfsverzekeringen
Robijnstraat 7
1812 RB  ALKMAAR

T: 072-5414243
F: 072-5414141
E: bedrijven@vlieg.nl

Routeplanner

- Vrachtwagenverzekering
- Wagenparkverzekering


Bestel-/Personenautoverzekering
Als eigenaar van een motorrijtuig bent u wettelijk verplicht zich te verzekeren tegen schade die u met het motorrijtuig aan anderen toebrengt:de zogenoemde Wettelijke Aansprakelijkheids- (WA)verzekering.
Daarnaast is het mogelijk om schade, die door uw eigen toedoen aan de auto ontstaat, te verzekeren. Dit is de volledig cascoverzekering (of: All Risk-).
Bij de beperkt – of minicascoverzekering is schade door natuurgeweld, dieren of door diefstal, inbraak of joyriding verzekerd. Welke vorm u kiest, is veelal afhankelijk van de leeftijd van de auto, de (dag)waarde van de auto en uw persoonlijke omstandigheden.
Naast schade aan de auto is het ook mogelijk dat er schade aan de inzittenden  of aan hun bezittingen ontstaat. Hiervoor kunt u, in combinatie met een motorrijtuigverzekering, een Ongevallen Inzittenden- resp. Schade Inzittenden- verzekering afsluiten.
De Ongevallen Inzittendenverzekering keert een bedrag uit in geval van overlijden en bij blijvende invaliditeit van één van de inzittenden als gevolg van een gedekt ongeval.
Een Schade Inzittendenverzekering vergoedt bovendien schade aan bezittingen van de inzittenden (bestuurder en passagiers).

- Naar boven


Vrachtwagenverzekering
De Vrachtautoverzekering vergoedt schade aan uw vrachtauto's en/of aanhangers. Naast de - wettelijk verplichte - aansprakelijkheidsverzekering kunt u het casco meeverzekeren. U kunt kiezen uit een beperkte cascodekking of een volledige cascodekking. Zie voor verdere dekkingsmogelijkheden Bestel/Personenautoverzekering.

pijl_rechts Naar boven


Wagenparkverzekering
Een wagenparkverzekering is eigenlijk een collectieve (bedrijfs)autoverzekering voor alle auto’s die u als bedrijf wenst te verzekeren. Het voordeel van een wagenparkverzekering is de korting die wordt gegeven op deze verzekering t.o.v. het afzonderlijk verzekeren van de auto’s. De dekkingskeuzes zijn gelijk  als bij normale autoverzekeringen.
Een wagenparkverzekering is mogelijk vanaf negen (bedrijfs)auto’s.

- Naar boven