Dekking voor schade die ontstaat tijdens off-piste skiën

vlieg-informeert-logo
Dekking voor schade die ontstaat tijdens off-piste skiën

Het wintersportseizoen komt er weer aan en vele Nederlanders gaan naar de sneeuw om even lekker op de lange latten te staan. Dat het avontuurlijke skiën buiten de gebaande pistes (off-piste) steeds populairder wordt, merkt de Nederlandse Skivereniging. Deze vereniging wijst echter daarbij ook op de grotere risico’s. Door off-piste skiën en lawines waren in de eerste 2 maanden van 2015 al 57 mensen overleden en een veelvoud daarvan moest worden gered. Als dan ook nog blijkt dat de reisverzekering niet voldoende dekking biedt, vallen de rekeningen voor bijvoorbeeld redding, medische behandeling of opname in klinieken op de mat bij de verzekerde of de nabestaanden.

Het is dan goed te weten dat de reisverzekering in uw VIP-pakket standaard wintersportdekking biedt, ook als er buiten de pistes wordt geskied. Dit is alleen anders als er sprake is van grove roekeloosheid. Hierbij valt te denken aan het negeren van waarschuwingsborden en aanwijzingen van bijvoorbeeld liftpersoneel.

Mocht er iets gebeuren tijdens uw (wintersport-)vakantie, zorg dan dat u contact opneemt met de alarmcentrale. Zij kunnen u helpen en ondersteunen bij de acties die moeten worden genomen. Neem daarom uw pasje met daarop het telefoonnummer van de alarmcentrale en uw polisnummer mee bij uw reispapieren.

Uiteraard wensen wij u een vakantie toe waarbij u dit telefoonnummer niet nodig zult hebben.

VLIEG Verzekeringen
Robijnstraat 7
1812 RB  Alkmaar
072 - 541 42 43 (optie 1 en dan 2)
verzekeringen@vlieg.nl