Werknemersschadeverzekering

Goed werkgeverschap!

Wanneer een werknemer tijdens werktijd, thuiswerk, reistijd van en naar het werk of een personeelsuitje een ongeval krijgt kan dat voor de werkgever grote gevolgen hebben.

Als werkgever wordt van u verwacht alle risico’s te kennen die uw werknemers lopen binnen en rond hun werk. Daarbij moet uw zoveel mogelijk ongevallen proberen te voorkomen . Overkomt uw werknemer dan tòch een ongeval, dan kunt u in het kader van goed werkgeverschap voor de schade opdraaien. Zelfs als u het ongeval onmogelijk had kunnen voorkomen.

Dit alles vloeit voort uit enige recente gerechtelijke uitspraken. Hierin valt te lezen dat goed werkgeverschap ook inhoudt, naast voorzieningen treffen om ongevallen te voorkomen, dat de werkgever voorzieningen treft voor werknemers als er toch iets gebeurt. U kunt bij zo’n voorziening bijvoorbeeld denken aan een Ziekteverzuimverzekering, een Werkgevers-aansprakelijkheid Motorrijtuigen en een Ongevallenverzekering.

Omdat deze verzekeringen ook hun uitzonderingen en uitsluitingen kennen is recentelijk een nieuw product geïntroduceerd om tegemoet te komen aan de eisen van goed werkgeverschap:de Werknemersschadeverzekering (WSV). Deze verzekering biedt dekking als een werknemer in verband met zijn werk een ongeval overkomt. De aansprakelijkheidsvraag is hierbij niet meer relevant. Deze verzekering vult de standaard Aansprakelijkheidsverzekering én de gebruikelijke verzekeringen en voorzieningen aan waar deze geen (volledige) dekking bieden. De WSV fungeert daarmee als vangnet.

Wilt u meer informatie over de WSV dan verwijzen wij u naar de volgende link. Op deze site kunt u ook een formulier voor een offerteverzoek indienen.

Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen. Wij zijn per mail te bereiken op bedrijven@vlieg.nl. Telefonisch kun u ons bereiken op telefoonnummer 072-5414243.

Offerte op maat?

Klik hier

teamvliegbedrijfsverzekeringen

VLIEG Bedrijfsverzekeringen

T: 072-5414243
E: bedrijven@vlieg.nl

Marco de Boer / 06-30350428
Yvonne Kiemel
Monique Hogenbirk