Valkenburgerstraat 159, € 475.000,- k.k.

Zeer licht en goed afgewerkt drie kamer appartement van 69 m2 met balkon, in het Centrum van Amsterdam.
Dit appartement is aan de voorzijde heel goed geïsoleerd, waardoor u prettig kunt wonen zonder overlast te ervaren van het drukke verkeer!

Locatie:
Het appartement is gelegen aan een schitterende en goed onderhouden privé binnentuin en op een perfecte en zeer strategische locatie in Amsterdam Centrum, nabij het Waterlooplein, Nieuwmarkt, Rembrandtplein, Artis, Carré, Supermarkten, metro en het Centraal Station. Wonen in de luwte met alle culturele- en stedelijke voorzieningen “om de hoek”! Voor de liefhebbers van rust en groen zal de prachtige en goed onderhouden gemeenschappelijke binnentuin een grote meerwaarde bieden.

Indeling:
Vanuit de centrale entree bereikt u, middels de lift het appartement.
De hal waarin u binnenkomt is ruim. De woonkamer is gelegen aan de Valkenburgerstraat en de twee slaapkamers aan de achterzijde alwaar de prachtige stille binnentuin. Het is een zeer goed ingedeeld appartement. Het heerlijke balkon kijkt uit over de de daken van de panden aan de Valkenburgerstraat.
De hal biedt toegang tot de twee slaapkamers/annex studeerkamer, gelegen aan de rustige binnentuin. De keuken is in het midden van de woning; in een efficiënte opstelling en is voorzien van inbouwapparatuur oa een Miele espresso machine. Verder is er een handige binnenberging, waar de stadsverwarmingsunit is opgesteld. De moderne badkamer is is uitgerust met een wastafel met meubel, een inloopdouche en een afsluitbare opstelplaats voor de wasmachine en droger. Het separate zwevende toilet is voorzien van een fonteintje. Door het gehele appartement is de vloer bedekt met een fraaie houten vloer. Tot slot is er nog een externe – gunstig gelegen – berging in de onderbouw van het complex.

De grond is in eigendom van de Gemeente Amsterdam; de erfpachtcanon is afgekocht tot en met 30-4-2046 en de gunstige Algemene Bepalingen 1994 zijn van toepassing. Tot 2020 kan de erfpacht met een kortingsregeling eeuwigdurend of verlengd worden afgekocht. De eigenaar heeft een verzoek gedaan van deze regeling gebruik te maken, de kosten voor eeuwigdurend afkoop zijn voor rekening van koper.

De Vereniging van Eigenaren van Hof 2 is goed georganiseerd, beschikt over een reservefonds en een geactualiseerd Meerjarenonderhoudsplan. De administratie wordt gedaan door de Newomij en de servicebijdrage voor het appartement is € 146,38 per maand.

Kenmerken:
– Een super lichte woning met een praktische plattegrond, rustig gelegen met uitzicht vanaf het balkon op de binnentuin;
– Zeer goede locatie in het Centrum van Amsterdam;
– Afgekochte erfpacht tot en met 30 april 2046; de Algemene Bepalingen 1994 zijn van toepassing;
– Goede investering;
– Energielabel B;
– Servicekosten appartement € 146,38 per maand;
– Oplevering in overleg.

Omgeving
De Rapenburgerstraat in Amsterdam is de hoofdstraat van het eiland Rapenburg, dat aan het eind van de 16e eeuw werd aangelegd. Deze oude Joodse immigrantenbuurt kent een rijke cultuur historie. Wandelend langs het Waterlooplein en de Stopera staat u binnen enkele minuten op het Rembrandtplein met zijn talloze terrassen. Via de Jodenbreedstraat wandelt u door de alleroudste middeleeuwse straten naar het hart van onze hoofdstad: De Dam. Aan de oostkant van uw buurt ligt de Plantage buurt, ‘het gebied dat van origine werd aangelegd met tuinen en lusthoven, waar de Amsterdammers zich in het groen konden verpozen'(wikipedia).
Hier woont u werelds centraal: het mondaine stadsleven ligt aan uw voeten. En met uw auto bent u uit de overdekte garage zo de stad uit, via Schiphol de rest van de wereld in: uw appartement ligt immers bijna naast de IJ-tunnel, op nog geen twintig minuten van onze internationale luchthaven.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 475.000,- k.k.
Servicekosten per maand
€ 146,-
Object aanmelding
In verkoop genomen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Huidig gebruik
Woonruimte
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar periode
1981-1990

Oppervlakte & inhoud

Gebruiksoppervlakte woonfunctie
69 m2
Inhoud
210 m3

Indeling

Aantal verdiepingen
1
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Woonlaag
5
Aantal woonlagen
1
Voorzieningen
mechanische ventilatie, airconditioning, lift