NVM Open Huizen Dag

Grote Sloot 349, Schagerbrug

kamers 8 · 248 m2

DEELNEMER OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 1 APRIL A.S. VAN 11:00 - 15:00 UUR

UNIEK! 2 VOLWAARDIGE WONINGEN VOOR DE PRIJS VAN 1!

** ENGLISH TEXT BELOW **

Woorden schieten tekort bij het maken van een passende omschrijving van dit unieke object. Niet alleen is de verkoop van 2 volwaardige woningen op 1 adres uniek, ook zijn de woningen zelf totaal niet te vergelijken met wat je doorgaans tegenkomt op de huizenmarkt. Wij nodigen je dan ook uit om direct de foto’s en video te gaan bekijken en je te laten verwonderen door deze prachtige pareltjes!

De woningen dateren uit 1829 en zijn allebei uitermate sfeervol én hoogwaardig gerenoveerd. Het resultaat is dat je hier ontzettend romantisch en idyllisch woont, maar dan wel met alle voorzieningen en het comfort van nu, zoals: moderne isolatie van vloeren, muren, ramen en dak; vloerverwarming; en luxe toevoegingen zoals een sauna, Boretti fornuis, etc.

Behalve de prachtige uitstraling gecombineerd met modern wooncomfort, biedt deze dubbele woning veel mogelijkheden voor samengestelde gezinnen, mantelzorg of voor wie zijn (jong)volwassen kinderen een prachtige, aparte woning naast zich gunt.

Dit is nou echt een plek dat je in het echt gezien moet hebben om de unieke sfeer volledig te kunnen bevatten. Dus, kom je snel langs om deze droomplek in het echt te ervaren?

Over de ligging en de buurt:
Het geheel is gelegen aan de stille kant van de Grote Sloot, in het gemoedelijke dorp Schagerbrug. Vanuit het landelijke Schagerbrug fiets je slechts 3 kilometer naar het centrum of NS station van Schagen. Dat betekent dat je thuis heerlijk kunt genieten van alle rust en toch de bruisende gezelligheid binnen handbereik hebt, zelfs Amsterdam is binnen een uur bereikbaar. Ook kustplaatsen zoals Petten en Callantsoog zijn vlakbij, waardoor even uitwaaien op het strand ook gemakkelijk kan.

Indeling van de woning:

Hoofdwoning:

Begane grond:
Entree, hal voorzien van meterkast (9 groepen). Het toilet is voorzien van een hangend toilet en een wastafelmeubel. In de bijkeuken vinden we de opstelling van de wasmachine en de droger en de opstelling van de cv-ketel (2022 vervangen).
De riante woonkeuken is een lust voor het oog. Wat direct opvalt is de oude kast met schuifdeuren afkomstig uit het scheikundelokaal van een voormalige school in Alkmaar. De keuken is uitgerust met een 5-pits Boretti gasfornuis, een afzuigschouw en een vaatwasser. Het dikke granieten aanrechtblad maakt het compleet. Via een achterdeur bereiken we vanuit de keuken de patiotuin/binnenplaats.

In de zeer ruime woonkamer springt het balkenplafond direct in het oog. Ook de openhaard met zandstenen schouw (afkomstig uit een Frans kasteel) is niet te missen. Op de vloer treffen we een prachtige grenen houten vloer.
Naast de woonkamer/keuken zitten 2 extra zijkamers. De eerste zijkamer is te bereiken is via openslaande suitedeuren in het eetkamergedeelte. In deze kamer vinden we een trapkast en een aansluiting voor een houtkachel. Via deze zijkamer (welke ook gebruikt kan worden als slaapkamer) bereiken we ook de badkamer. Deze is uitgerust met een ligbad, een douchehoek en een marmeren wastafel. De douchehoek is in 2017 vernieuwd. Ook hier vinden we weer een vaste kast in de stijl van het huis. De 2e zijkamer is zeer geschikt als slaap- of werkkamer.

Eerste verdieping:
De ruime overloop (die zelfs ook als kantoorruimte ingericht zou kunnen worden) leidt ons naar 2 slaapkamers. De 1e slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van het huis en is voorzien van een dakkapel. De 2e slaapkamer is voorzien van een slaapvide die groot genoeg is voor 2 personen. Openslaande tuindeuren geven vanuit deze kamer toegang naar het dakterras.
Vanaf de overloop is het mogelijk om vanaf de overloop een doorgang te maken naar de slaapkamer welke nu betrokken is bij het atelier.

Voormalig atelier:

Begane grond:
Het voormalig atelier heeft een eigen entree, de voordeur is gelegen naast die van de hoofdwoning. Hier kom je binnen in de sfeervolle woonkeuken die is voorzien van openslaande tuindeuren naar de patiotuin/binnenplaats. Het keukenblok is handgemaakt en voorzien van een 2-pits gastoestel en een combioven. Via mooie paneeldeuren bereiken we de woonkamer.
De prachtige woonkamer is voorzien van een aansluiting voor een houtkachel en raampanelen. De spanten van het geïsoleerde dak zijn afkomstig van de onderkant van een VOC sloep en geven de ruimte een fantastische uitstraling. Ook de wanden zijn geïsoleerd. Achter de woonkamer is nog een extra berging aanwezig met via daar toegang tot de kelder. Via een trap in de woonkamer bereiken we de vide waar een mooie werkplek is gerealiseerd. Deze ruimte is voorzien van een nieuw dakkapel in de stijl van het huis.

Eerste verdieping:
Ook op deze verdieping zijn geen standaard ruimtes te vinden. Via de trap in de woonkeuken komen we direct in de 1e slaapkamer welke grenst aan een ruime berging. Deze berging is makkelijk om te toveren tot een walk-in-closet. Naast de slaapkamer staat ons een verrassing te wachten. De badkamer is namelijk een lust voor het oog. De badkamer is voorzien van Red Cedar houten delen. We vinden hier een ruime inloopdouche, een 2e hangend toilet, een wastafelmeubel en als klap op de vuurpijl een infraroodsauna. Tevens vinden we achter de knieschotten nog extra bergruimtes. Via de badkamer is de 2e slaapkamer bereikbaar. Deze master bedroom is ruim van opzet en verleent toegang tot het ruime dakterras dat gelegen is op het zuiden en waar het dus heerlijk vertoeven in het zonnetje is

Tuin en dakterras:
De woning heeft een gezellige binnenplaats/patiotuin welke volledig wordt ommuurd. Daarnaast heeft de woning een heerlijk zonnig dakterras dat gelegen is op het zuiden.

Parkeren:
Er is parkeergelegenheid rond het huis en binnenkort wordt er een laadpaal voor elektrische auto’s aan de overkant van het huis geplaatst.

Kenmerken van de woning:
• 2 volwaardige woningen met eigen voorzieningen op 1 adres
• Volledig en zeer smaakvol gerenoveerd met behoud van authentieke details
• Fantastische locatie aan de stille kant van de Grote Sloot
• Vernieuwde CV-ketel met leidingwerk 2022
• Dak voorhuis vernieuwd in 1999 en voorzien van dubbele isolatie
• Dak achterhuis vernieuwd in 2009 en voorzien van isolatie + dubbele beglazing
• Dakkapel achterhuis geplaatst in 2018
• Alle inpandige deuren zijn paneeldeuren
• Alle elektra is vernieuwd in 2004
• Riolering is vernieuwd in 1999
• Vloer in voormalig atelier is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming
• Vloer van voorhuis is ook geïsoleerd
• Schilderwerk buiten gedaan in 2017
• Energielabel: D
• Volledige eigendom

** ENGLISH TEXT **

UNIQUE! 2 FULL-FLEDGED HOUSES FOR THE PRICE OF 1!

Words fall short when making a suitable description of this unique property. Not only is the sale of 2 full-fledged houses at 1 address unique, the houses themselves are totally unlike anything you usually come across on the housing market. We therefore invite you to go and look at the photos and video immediately and be amazed by these beautiful gems!

The houses date back to 1829 and have both been renovated to an extremely high standard and with great taste. The result is an incredibly romantic and idyllic home, but with all the amenities and comforts of today, such as: modern insulation of floors, walls, windows and roof; underfloor heating; and luxury additions such as a sauna, Boretti stove, etc.

Apart from the beautiful look combined with modern living comfort, this double house offers many possibilities for compound families, informal care or for those who wish their (young) adult children a beautiful, separate home next door.

This is really a place you must have seen in real life to fully grasp its unique atmosphere. So, will you come by soon to experience this dream spot in real life?

About the location and neighbourhood:
The property is located on the quiet side of the Grote Sloot, in the friendly village of Schagerbrug. From the rural Schagerbrug, you cycle just 3 kilometres to the centre or train station of Schagen. That means you can enjoy all the peace and quiet at home and still have the bustling cosiness within reach, even Amsterdam can be reached within an hour. Coastal towns such as Petten and Callantsoog are also nearby, making it easy to get a breath of fresh air at the beach.

Property layout:
Main house:
Ground floor:
Entrance hall with meter closet (9 groups). The toilet is equipped with a hanging toilet and a washbasin. In the utility room we find the arrangement of the washing machine and dryer and the arrangement of the central heating boiler (2022).

The spacious kitchen diner is a feast for the eyes. What immediately catches the eye is the old cupboard with sliding doors from the chemistry room of a former school in Alkmaar. The kitchen is equipped with a 5-burner Boretti gas stove, an extractor fan and a dishwasher. The thick granite countertop completes it. Via a back door in the kitchen, we reach the patio garden/ courtyard.

In the very spacious living room, the beamed ceiling immediately catches the eye. The fireplace with sandstone mantelpiece (from a French castle) is not to be missed either. On the floor we find a beautiful pine wooden floor.

Next to the living room/kitchen, there are two additional side rooms. The first side room can be reached through suite doors in the dining area. In this room, we find a cupboard under the stairs and a connection for a wood-burning stove. Through this side room (which can also be used as a bedroom) we also reach the bathroom. This is equipped with a bathtub, a shower and a marble sink. The shower was renewed in 2017. Again, we find a fixed cupboard in the style of the house. The 2nd side room is very suitable as a bedroom or study.

First floor:
The spacious landing (which could even be set up as an office space) leads us to 3 bedrooms. The master bedroom is spacious and gives access to the spacious roof terrace, which is south-facing and therefore a great place for enjoying the sunshine.The 2nd bedroom has a dormer window and the 3rd bedroom has a sleeping loft that is large enough for 2 people. Patio doors to the roof terrace are also present in the 3rd bedroom.

Former atelier:
Ground floor:
Through the entrance hall with staircase to the first floor, we walk on to the living kitchen that is equipped with patio doors to the patio garden/ courtyard. The kitchen unit is handmade and equipped with a 2-burner gas hob and a combination oven. Through beautiful panelled doors, we reach the living room.

The beautiful living room has a connection for a wood-burning stove and window panels. The rafters of the insulated roof come from the underside of a VOC sloop and give the room a fantastic look. The walls are also insulated. Behind the living room, there is an additional storage room with access to the basement. Via a staircase in the living room, we reach the loft where a nice workplace has been created. This space is equipped with a new dormer window in the style of the house.

First floor:
There are no standard rooms on this floor either. Via the stairs in the kitchen diner, we directly enter the bedroom which is adjacent to a spacious storage room. This storage room can easily be transformed into a walk-in-closet. Next to the bedroom, a surprise awaits us. Namely, the bathroom is a feast for the eyes. The bathroom features Red Cedar wood panelling. Here we find a spacious walk-in shower, a 2nd hanging toilet, a washbasin and to top it all off, an infrared sauna. We also find additional storage spaces behind the knee boards.

Garden and roof terrace:
The property has a cosy courtyard/patio garden which is fully walled. In addition, the house has a lovely and sunny roof terrace facing the south.

Parking:
Parking is available around the house and a charging station for electric cars will soon be installed across the street.

Property features:
- 2 full-fledged houses with their own facilities at 1 address
- Fully and very tastefully renovated while retaining authentic details
- Fantastic location on the quiet side of the Grote Sloot
- Renewed central heating boiler 2022
- Front house roof renewed in 1999 with double insulation
- Rear house roof renewed in 2009 with insulation and double glazing
- Dormer window at the back of the house installed in 2018
- All interior doors are panelled doors
- All electricity has been renewed in 2004
- Drainage has been renewed in 1999
- Floor in former atelier is insulated and equipped with underfloor heating
- Floor of front house is also insulated
- Exterior painting done in 2017
- Energy label: unknown
- Full ownership

Kenmerken

Overdracht

 • StatusBeschikbaar
 • Koopprijs€ 550.000,- k.k.

Bouwvorm

 • Soort objectWoonhuis
 • Soort woningEengezinswoning
 • Type woningGeschakelde woning
 • Bouwjaar1829
 • BouwvormBestaande bouw
 • LiggingenLandelijk gelegen

Indeling

 • Woonoppervlakte248 m2
 • Perceeloppervlakte237 m2
 • Inhoud900 m3
 • Aantal kamers8
 • Aantal slaapkamers5
 • Aantal badkamers2

Energie

 • EnergieklasseD
 • VerwarmingCV ketel
 • C.V.-KetelIntergas
 • Bouwjaar C.V.-Ketel2022
 • WarmwaterCV ketel
 • IsolatieDakisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
 • CombiketelJa
 • BrandstofGas
 • EigendomEigendom

Buitenruimte

 • TuinPatio atrium
 • HoofdtuinPatio atrium
 • Oppervlakte9 m2
 • Ligging hoofdtuinZuidwest
 • AchteromNee
 • Kwaliteit tuinVerzorgd

Bergruimte

 • Schuur / BergingInpandig
 • Totaal aantal1

Parkeergelegenheid

 • Parkeer faciliteitenOpenbaar parkeren
 • GarageGeen garage

Dak

 • Soort dakZadeldak
 • Materiaal dakPannen

Overig

 • Permanente bewoningJa
 • Onderhoud binnenGoed
 • Onderhoud buitenGoed
 • Huidig gebruikWoonruimte
 • Huidige bestemmingWoonruimte

Grote Sloot 349

Kan ik dit huis betalen?

Via deze tool bereken je het binnen 1 minuut!

Wil je het 100% zeker weten? Vraag dan een adviesgesprek aan met een financieel adviseur. Klik hier.

Hier staat jouw droomwoning

Plan een bezichtiging

"*" indicates required fields

Hidden
Het vestigingsnummer van het huidige object
Hidden
De url van object/woning
Hidden
De titel van object/woning
Hidden