Alle info over de WOZ-waarde

De WOZ-waarde van uw huis

Bent u de eigenaar of huurder van een huis? Dan kunt u elk jaar een WOZ-beschikking verwachten met daarin de WOZ-waarde van uw onroerend goed. Dit gebeurt meestal in de eerste twee maanden van het jaar. Maar wat is deze zogenoemde WOZ-waarde precies? WOZ is kort voor de Wet Waardering Onroerende Zaken. Het is een waarde die elk jaar opnieuw berekend wordt door de gemeente. Er wordt o.a. gekeken naar de ligging, het type, de inhoud en de oppervlakte van de onroerende zaak.

De gemeente gebruikt de waardepeildatum van 1 januari van het voorgaande jaar om de WOZ-waarde te berekenen. De bekendmaking hiervan, is wat wij de WOZ-beschikking noemen. Deze beschikking bevat persoonsgegevens van de ontvanger, de datum en de aanduiding van het pand. Maar waar het om draait is natuurlijk de WOZ-waarde. Deze vindt u ook in deze beschikking, evenals de waardepeildatum en het kalenderjaar waarvoor deze WOZ-waarde geldt.

Doe hier de gratis WOZ Check

Doe de gratis check

Waarom wilt u de WOZ-waarde weten?

Hoe belangrijk is de WOZ-waarde?

De in 1994 aangenomen wet inzake de WOZ is opgesteld om bij iedereen op gelijke wijze belasting te heffen. Dit wordt geregeld door de lokale gemeente. Zij bepalen de waarde door middel van een vergelijkingsmethode. De WOZ-waarde is belangrijk voor de hoogte van verschillende belastingen, zoals de inkomstenbelasting en de onroerendezaakbelasting. VLIEG weet uit ervaring dat veel mensen helaas niet op de hoogte zijn van hun WOZ-waarde. En dat is natuurlijk zonde, aangezien het erg belangrijk is om na te kijken of de berekende WOZ-waarde klopt!

image

Verhogen óf verlagen van uw WOZ-waarde

Wat gebeurt er precies als uw WOZ-waarde verandert? Dat ligt eraan of het om een verhoging of om een verlaging gaat. Zo is het mogelijk een lagere hypotheekrente af te dingen wanneer u met een verhoging te maken heeft. Bij een verlaging kunt u op de eerdergenoemde belastingen besparen.

Als service wilt VLIEG u er graag op wijzen dat het tegenwoordig eenvoudig is om zelf na te kijken of uw WOZ-waarde juist is. Met de WOZ check van Eerlijke WOZ is het nu voor iedereen heel makkelijk om zelf uw WOZ-waarde na te kijken. Zorg dat u op de hoogte bent en check elk jaar uw WOZ-waarde. Zo weet u altijd of u kunt besparen! 

WETEN HOE HET WERKT?


Stijging WOZ-Waarde woningen per gemeente


Hoe werkt het?

WOZ Check van Eerlijke WOZ, hoe werkt dat precies?

De gemeente bepaalt de WOZ-waarde door te kijken naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Maar dit gaat niet altijd even goed. De Waarderingskamer is een instantie die nakijkt of dit juist verloopt en elk jaar zijn er veel gemeentes die op de vingers worden getikt voor fouten in de waardebepaling. Om deze reden is het slim om zelf na te kijken of uw WOZ-waarde klopt! U kunt bezwaar maken als u ziet dat de waarde onjuist is.

De WOZ check van Eerlijke WOZ is een toegankelijke en vrijblijvende tool om zelf uw WOZ-waarde na te kijken. Het is gratis en makkelijk te gebruiken. VLIEG raadt dan ook iedereen aan deze tool in te zetten. Check de juistheid van uw WOZ-waarde en ontdek hoeveel u kunt besparen!

Weten hoe het werkt?

“De WOZ check is geheel gratis en vrijblijvend: het geeft u in paar stappen inzicht in de juistheid van uw WOZ-waarde en een indicatie van de mogelijke besparing.”

Gratis WOZ Check
Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2