Marcus Kuip

Vestigingsmanager

Marcus Kuip

Het verhaal achter Marcus Kuip

Marcus kwam al vroeg in aanraking met de makelaardij, door zijn vader die een makelaarskantoor op Texel leidde. Ondanks dat Marcus hier opgroeide, voelde hij zich niet sterk verbonden met Texel zelf.

Hij vertrok voor zijn studie naar Alkmaar en woont hier nog steeds met veel plezier. Marcus’ ambitie en vaardigheden brachten hem naar een leidinggevende positie als vestigingsmanager van VLIEG Makelaars Alkmaar, waar hij zijn kennis en ervaring verder uitbouwde.

Wat betekent Marcus Kuip voor VLIEG?

Marcus is een dynamische kracht binnen VLIEG, een organisatie die zich beweegt op de golven van de vastgoedmarkt. Zijn rol is veelzijdig; van het managen van drukke perioden tot het navigeren door de variërende segmenten van nieuwbouw, koop, verkoop en verhuur. Marcus speelt een cruciale rol in het bewaken van de processen van de makelaars, ervoor zorgend dat elke stap in het vastgoedproces soepel verloopt.

Inwerken van nieuw personeel

Een van zijn belangrijke taken is het inwerken van nieuw personeel. Door zijn circa 20 jaar ervaring in de makelaardij, begrijpt Marcus als geen ander dat dit vak voornamelijk gebaseerd is op ervaring. De kloof tussen theorie en praktijk is aanzienlijk, en hij zet zich in om zijn collega’s niet alleen theoretisch wegwijs te maken, maar hen ook actief mee te nemen in de dagelijkse praktijk. Zijn filosofie is dat je het samen doet, een aanpak die heeft bijgedragen aan de kracht en het succes van VLIEG.

Om welke kwaliteiten staat Marcus Kuip bekend?

Marcus wordt gewaardeerd om zijn kalme en rustige omgang, een kwaliteit die in de vaak hectische vastgoedwereld als een verademing wordt ervaren. Hij staat bekend als iemand die zijn beloftes nakomt, een betrouwbare pijler in zowel zijn professionele als persoonlijke interacties. Marcus is gedreven door een sterke wens om niet alleen aan verwachtingen te voldoen, maar deze consequent te overtreffen.

Marcus zegt er zelf het volgende over: “Op Texel bij de makelaardij van mijn vader maakte het helemaal niks bij welke brancheorganisatie het kantoor zat. Opdrachtgevers kwamen bijna altijd via mondelinge aanbevelingen bij mijn vader terecht. Dit gebeurt bij Marcus ook, maar omdat Alkmaar en omstreken veel meer inwoners heeft, is hij er heel bewust van hoe belangrijk online reviews zijn. Marcus: “Tegenwoordig moet je altijd scherp zijn en de verwachtingen van de klant extra goed begeleiden. Maar dat is juist goed, want daar zijn wij goed in en daar staat VLIEG dan ook om bekend”.

Waar wordt Marcus Kuip gelukkig van?

De voldoening die Marcus uit zijn vak haalt is onlosmakelijk verbonden met de vreugde en tevredenheid van zijn klanten. Hij geniet ervan wanneer hij een klant – de opdrachtgever – zichtbaar blij kan maken. Een voorbeeld hiervan is wanneer hij een woning, oorspronkelijk geprijsd op 500.000 euro, weet aan te kopen voor 480.000 euro, terwijl de klant bereid was tot 490.000 euro te gaan. Het is deze vorm van succes, waarbij hij de verwachtingen van de klant overtreft, die hem een gevoel van voldoening geven.

Voor Marcus is de emotie die bij zijn vak komt kijken het leukste aspect. De corebusiness van zijn werk, de verkoop en aankoop van bestaande bouw en nieuwbouw, brengt hem in situaties waar hij enerzijds professioneel en objectief moet beoordelen wat een object waard is, en anderzijds rekening moet houden met wat een huis persoonlijk voor de klant betekent. Deze balans tussen professioneel inzicht en persoonlijke betrokkenheid maakt succes in zijn werk niet alleen een zakelijke triomf, maar ook een persoonlijke overwinning.

Wat is jouw mooiste succesverhaal?

Marcus: “Als ik terugkijk op mijn carrière, kan ik niet één enkel succesverhaal aanwijzen als het mooiste. Wat mijn werk echt de moeite waard maakt, is dat het mij altijd lukt om toegevoegde waarde te leveren. Het is mijn streven om de investering die mijn klanten in mij doen altijd terug te verdienen, en liefst nog te overtreffen.”

Marcus zorgt er zo voor dat zijn klanten nooit teleurgesteld zijn of spijt hebben van hun beslissing, zo blijkt ook uit de reviews. Hij zorgt er altijd voor dat ze een realistisch beeld hebben van de situatie. “De klant moet 100% achter de aankoop staan. Zij moeten er tenslotte wonen!”, zegt Marcus.

Wordt VLIEG jouw makelaar?

VLIEG is dé makelaar van Alkmaar. Hier vind je een team van toegewijde professionals, elk met hun eigen specialisatie, klaar om je te begeleiden bij een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Of je nu een woning wilt kopen, verkopen, of gewoon wilt weten wat het waard is, bij VLIEG ben je verzekerd van een gratis waardebepaling en een eerlijke inschatting van de WOZ-waarde. Kies voor de expertise en persoonlijke aanpak van VLIEG, en maak van jouw vastgoedervaring een succes. Wordt VLIEG jouw makelaar?

Marcus Kuip

Marcus Kuip

Vestigingsmanager

Marcus Kuip is de vestigingsmanager van VLIEG makelaars in Alkmaar. Dit doet hij met erg veel plezier. Hij heeft veel kennis in huis en zorgt ervoor dat jij altijd op een fijne manier geholpen wordt bij VLIEG. Op deze pagina kom je meer te weten over Marcus en ontdek je hoe hij jou kan helpen.

Contactgegevens VLIEG Alkmaar

Robijnstraat 7 
1812 RB Alkmaar

06 – 514 919 36

Marcus@vlieg.nl

Maandag t/m vrijdag
08:45 tot 17:15 uur

Buiten kantoortijden op afspraak.

google reviews VLIEG makelaars

Wij zijn zeer tevreden met de dienstverlening van Vlieg Makelaars. Marcus Kuip heeft het hele verkooptraject begeleid. Marcus heeft veel van onze zorgen weggenomen, door het verkoopproces en de verwachtingen helder weer te geven. Vanaf het eerste gesprek werd al duidelijk dat Marcus erg enthousiast was over de woning. Daar waren wij blij mee, want een enthousiaste makelaar geeft een goede indruk bij de kopers. Ondanks dat de markt is veranderd, de concurrentie toe nam en het aantal bezichtigen minder werden heeft Marcus onze woning binnen 2 weken goed kunnen verkopen. Dit is grotendeels te danken aan de vakbekwaamheid en overtuigingskracht van Marcus.

Niels Dirkson

Ik wil mijn woning verkopen

Ik zoek een woning

Hypotheek en verzekering

Wij gaan je uitstekend helpen!​

VLIEG-Klantbeoordelingen

Zineb M.
1706955489
Thank you once again for your service and support during the sale of my house.You were ALL so professional and kind! Keep up the good work.Especially thank you to... Stephan!! You are a star!!lees meer
Mijn huis verkocht via Vlieg makelaars, zeer deskundig en goede begeleiding. Bedankt Nikki voor de verkoop en je deskundigheid, Barbara en Marieke voor het... beantwoorden van mijn vele vragen 🙃 en Stephan voor je support bij de inspectie en de notaris.lees meer
alwin S.
1700146954
Een vriendelijk en laagdrempelig team die authentiek en oprecht zaken met en voor je doen. De gegeven adviezen en begeleiding vanaf het eerste contact tot en met de... overdracht zijn geweldig. Er is mij een hoop stress en gedoe uit handen genomen, dames bedankt!🙏🏻lees meer
Le Tuan S.
1691087305
We were recommended to get in touch with VLIEG Haarlem by a friend. Everything has been going smoothly since day 1! VLIEG Haarlem is absolutely professional, fast and... accurate with their advises. Thank you all, Nikki, Hans, Barbara and Marieke! Would recommend this agency to other friends and colleagues!lees meer
henk van R.
1689315113
Mijn ervaringen met Vlieg Makelaars zijn absoluut positief. Het is een professioneel makelaars kantoor en sterk klantgericht. Het proces van de verkoop van mijn pand... is m.i. vlot en naar alle tevredenheid verlopen.lees meer
Hayri Ö.
1689176855
I highly recommend them. They have completed everything as smoothly as possible. They are very working really hard and finished everything on time.
F. B.
1688040897
bij deze willen wij de medewerkers van kantoor Haarlem bedanken voor de zeer klant vriendelijke hulp, die wij nodig hadden voor de verkoop van onze woning .En de... aankoop van ons nieuwe appartement hebben wij eengoede begeleiding en ondersteuning gekregen, ook dit is metprima onderhandelen beklonken.wij wensen jullie nog veel klanten toe.Groetjes. Fred Bornlees meer
js_loader

GRATIS waardebepaling van VLIEG Makelaars Alkmaar

Ik en mijn collega's gaan jou uitstekend helpen!

Sophie Stiekema | Makelaar Alkmaar

Sophie Stiekema

Office Manager

Romy van der Gevel

Binnendienst Coördinator / Directie Assistent

René van Bakkum KRMT

Makelaar

Marcus Kuip RM

Makelaar / Vestigingsmanager

Lindsey Stubbe

Binnendienst Coördinator / Directie Assistent

Kamil Karaer

Financieel Adviseur

Job Kuperus RM RT

Manager Woningmakelaardij

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!