Zo verhuis je zware meubels zo veilig en efficiënt mogelijk

Alex Zörner RM RT

27 februari 2024
Mortgage,Concept.,Side,View,Of,Young,Adult,Couple,Move,In

De deskundige makelaars van VLIEG kunnen je helpen bij de succesvolle verkoop van je woning.

Het verhuizen? Dat moet je zelf doen. Uiteraard hebben we wel een aantal bruikbare tips:

Verhuizen is vaak een uitdagende onderneming, vooral wanneer het aankomt op het tillen en verplaatsen van zware meubels. Of je nu naar een nieuwe woning gaat of je interieur opnieuw inricht, het manoeuvreren met grote meubelstukken kan een behoorlijke klus zijn. Hier zijn enkele handige tips om deze taak soepeler te laten verlopen.

Maak een plan
Voordat je begint met het tillen van meubels, is het handig om een gedegen plan van aanpak te hebben. Meet de ruimte in zowel je oude als nieuwe woning en bepaal hoe de meubels het beste door de deuren en gangen kunnen worden verplaatst. Denk aan het demonteren van grote stukken indien mogelijk en houd rekening met obstakels zoals trappen.

Verzamel het juiste gereedschap
Zorg ervoor dat je over het juiste gereedschap beschikt voordat je begint. Stevige draagriemen, verhuisdekens, een steekwagen en beschermende materialen zoals noppenfolie zijn onmisbaar. Deze tools maken enerzijds het tillen makkelijker, anderzijds bescherm je hiermee ook je meubels en voorkom je schade aan bijvoorbeeld je muren en vloeren.

Demonteer meubels
Veel meubelstukken zijn ontworpen om te worden gedemonteerd. Overweeg om tafels, bedframes en kasten uit elkaar te halen om het tillen makkelijker te maken. Ja, het kost je misschien een beetje meer tijd. Het zorgt er echter wel voor dat je makkelijker te werk kunt gaan. Zorg er wel voor dat je alle schroeven en benodigde onderdelen labelt en goed bewaart, zodat je ze gemakkelijk terugvindt wanneer je de meubels weer in elkaar zet. Maak desnoods foto’s of filmpjes tijdens het demonteren. Dan heb je alles straks weer sneller gemonteerd.

Draag bescherming
Veiligheid staat voorop. Draag geschikte kleding, inclusief stevige schoenen met goede grip. Gebruik bij het tillen je benen en vermijd het buigen van de rug om blessures te voorkomen. Communiceer duidelijk met je verhuisteam en maak gebruik van commando's om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Gebruik draagriemen
Draagriemen zijn handige hulpmiddelen bij het tillen van zware voorwerpen. Plaats de riemen op de juiste manier over je schouders en rug en zorg ervoor dat ze goed zijn aangespannen. Verdeel het gewicht gelijkmatig tussen alle dragers en til het meubelstuk op met je benen terwijl je rug recht blijft.

Gebruik een steekwagen
Een steekwagen is ideaal voor het verplaatsen van grote en zware voorwerpen over korte afstanden. Zorg ervoor dat het meubelstuk stevig is vastgezet op de steekwagen en duw het voorzichtig naar de gewenste locatie. Vermijd haastig rijden om ongelukken te voorkomen.

Vraag hulp
Wij zijn van mening dat bij een dergelijk grote transactie de juiste verzekeringen een must zijn. Neem gemakkelijk contact op met onze experts om je te voorzien van goed advies

Verhuizen is geen soloproject. Vraag vrienden, familie of professionele verhuizers om hulp. Hoe meer handen, hoe lichter het werk zal zijn. Zorg voor duidelijke communicatie over de te volgen stappen en geef iedereen een specifieke taak.

Met deze tips wordt het verhuizen van zware meubels een minder grote klus dan je vooraf denkt. Het voorbereiden, het juiste gereedschap gebruiken en samenwerken met anderen zijn de toverwoorden voor een succesvolle verhuizing. Veel succes met je nieuwe woonruimte!

Deel dit bericht

Alex Zörner RM RT

Algemeen Directeur

Huis verkopen

Aankoopmakelaar

Wat kan ik kopen?

Meer VLIEG nieuws

De woningmarkt
Een woning erven – Hoeveel erfbelasting betaal je?

16 februari, 2024

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!