De historie van VLIEG

Al sinds 1974 maken we het jou gemakkelijk!

1941 - Het prille begin...

In de Wieringermeer wordt op 26 april 1941 te Slootdorp H.W. (Henk) van Hylckama Vlieg geboren. Deze zoon van een landbouwer studeert aan de Hogere Technische School in Leeuwarden en vindt uiteindelijk zijn interesse in de verzekeringsbranche met een voorkeur voor ‘leven’.

1974

Met een vliegende start begint het hypotheekadviesbureau H.W. VLIEG BV op de hoek van de Van Everdingenstraat en de Kennemerstraatweg  in Alkmaar. Werknemer van het eerste uur Rob Drupsteen werkt uiteindelijk tot zijn pensioen bij VLIEG.

1975

Overname Kant-Bregman, een makelaars- en verzekeringsbedrijf met vestigingen in Bergen NH en Schagen. Naamswijziging makelaarsvestigingen in VLIEG-Bregman en de opening van kantoren in Purmerend en Heerhugowaard volgen spoedig.

1976

Door de gunstige economische ontwikkelingen worden door VLIEG-Bregman makelaarskantoren in Almere, Den Helder en Hoorn geopend.

1977

Start van een nieuw bedrijf, Medisch Advies Bureau (MAB) omdat bij de verkoop van hypotheken op basis van levensverzekeringen keuringen nodig zijn. Inmiddels is MAB-Mediwork een gecertificeerde ARBO dienst met vestigingen in Alkmaar, Almere, Haarlem en Purmerend.

1979

De makelaarskantoren gaan verder onder de (handels)naam VLIEG VASTGOED GROEP, later nog gewijzigd in VLIEG Makelaars OG; de hypotheekadviesbureaus onder de naam VLIEG Hypotheken en het verzekeringsbedrijf onder de naam VLIEG Assurantie Makelaars.

1982

Start van een nieuwe onderneming; VAG Assuradeuren; een assurantie volmachtenbedrijf. VAG Assuradeuren is een snelle schakel tussen de verzekeringsadviseur en de verzekeringsmaatschappijen.

We hebben hierdoor geen toestemming meer nodig voor de acceptatie van de verzekering of voor het uitkeren van een schade. Later in het jaar volgt een opening van de VLIEG Hypotheken vestiging in Den Haag.

1996

De kantoren in Den Haag en Arnhem worden verkocht. De slechte geografische aansluiting zorgt voor te weinig synergie. Opening van 2 nieuwe kantoren in Zaandam en Haarlem, perfect aansluitend bij het geografisch netwerk van inmiddels 10 kantoren.

1997

Bouwstart van het nieuwe hoofdkantoor aan de Robijnstraat te Alkmaar. Overname/opening kantoor te Hoorn.

Start van de franchiseformule GeldXpert, het eerste all-finance (hypotheek) adviesbureau van Nederland.

De VLIEG kantoren sluiten zich bij deze toonaangevende franchiseformule aan.

VLIEG kantoor

1998

Professionalisering van de bedrijfsmakelaardij met vestigingen in Alkmaar, Haarlem en Almere onder de naam VLIEG Bedrijfsmakelaars OG. VLIEG Verzekeringen wordt lid van de NVA. Verhuizing van het hoofdkantoor van Bergen naar de Robijnstraat te Alkmaar in het VLIEG Kantorencentrum. De bar op de vierde etage wordt in gebruik genomen als zijnde het dertiende filiaal.

2009

De franchiseformule VLIEG Makelaars wordt opgericht en het bestaande kantoor Lelystad wordt de eerste franchisevestiging. Later in 2010 en 2011 gevolgd door de vestigingen Haarlem en Purmerend.

Makelaar Heerhugowaard Kantoor

2012

We zitten nog midden in de crisis, maar er doet zich een kans voor in Heerhugowaard. Door de overname van het kantoor van Bert van Vulpen Heerhugowaard bouwen wij onze marktleiderspositie verder uit in dit gebied. In april verhuist onze vestiging naar het Stationsplein 25.

2013

Na bijna 40 jaar draagt Henk van Hylckama Vlieg het stokje over aan de nieuwe Algemeen Directeur. De holding directie van de VLIEG Advies Groep wordt voortaan voorgezeten door drs. Alex Zorner RM RT.

Alex heeft na zijn studie economie aan de UVA, de makelaarsopleiding voltooid, en is sinds 2004 verbonden aan de VLIEG Advies Groep.

2017

Op 1 januari is VLIEG geen franchisenemer meer van de franchiseformule GeldXpert en gaat vanaf nu alleen door onder het label VLIEG Hypotheken. De visie om totaalklanten optimaal te servicen wordt nogmaals door directie verwoord in de pay-off: voor uw gemak alles onder één dak!

2018

Na ruim 40 jaar verhuizen wij op 1 april vanuit het kenmerkende pand aan de Amsterdamseweg naar onze nieuwe locatie, aan de Rembrandtweg 164, aangevuld met de makelaardij. Deze schitterende zichtlocatie bevindt zich op de hoek van de Rembrandtweg met de Groen van Prinstererlaan, bij het Stadshart Amstelveen.

2021

Na 25 jaar een nieuw logo. VLIEG maakt het naast makkelijk ook duidelijk!

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!