Woning in de zomer in de verkoop of wachten?

Alex Zörner RM RT

4 juli 2024
Close,Up,Of,Real,Estate,Agent,Giving,Keys,To,Couple

In de zomer een woning verkopen heeft grote voordelen, maar er zijn ook nadelen. Kun je beter wachten met de verkoop tot de zomervakanties afgelopen zijn of is dit juist hét moment?

De makelaars van VLIEG adviseren je graag. De zomer is volgens velen het mooiste seizoen van het jaar, maar de lente wordt gezien als het meest ideale seizoen voor het verkopen van je woning. De zomer heeft als voordelen het weer, veel kleur in de tuin en veel vrije dagen van potentiële kopers, maar het nadeel is dat mensen vooral bezig zijn met de zomervakantie. Toch is het niet verstandig om te wachten met de verkoop tot na de zomervakantie. Wat zijn de grootste voordelen van het verkopen van je woning in de zomer?

De zon maakt een woning mooier
Met mooi weer zijn mensen vrolijker en ook positiever. Richting de voordeur lopen voor een bezichtiging met een zonnetje op je hoofd, geeft een goed gevoel. Gooi vóór de bezichtiging alle gordijnen open en laat zien hoeveel lichtinval de woning heeft. Waarschijnlijk is de tuin nu ook veel mooier dan in de laatste maanden van het jaar. Zet bij voorkeur ook nog extra bloempotten met kleurrijke bloemen in de tuin of op het balkon. Een zomerse dag laat potentiële kopers gelijk zien hoe prettig het is om in de zomer in jouw woning te mogen wonen.

Er staan minder woningen in de verkoop
Doordat de zomer niet het populairste seizoen is om te verkopen, valt jouw woning extra op onder de doelgroep. Er worden namelijk minder woonhuizen in de verkoop gezet. Mensen die actief op zoek zijn naar een (andere) woning, letten vooral op huizen die nieuw in de verkoop komen. Zelfs op vakantie blijven ze waarschijnlijk opletten wat er in de verkoop komt. Door het lagere woningaanbod krijgt jouw woning alle aandacht en dat is belangrijk voor het bereiken van de kopers die jouw type woning zoeken.

De vakantieweken zijn ideaal om te bezichtigen
In de zomer hebben mensen meer tijd en het is ook nog eens extra lang licht. Ideaal dus voor het presenteren van jouw woning. Vakantiegangers die naar het vakantieadres vliegen zijn vaak maar een deel van de vrije dagen echt op vakantie. De resterende vrije dagen kunnen ze mooi gebruiken voor het inplannen van bezichtigingen. In de zomervakantie hebben twijfelaars ook de tijd om na te denken en toch tot koop over te gaan.

Twijfel je over het verkopen van je woning? We komen graag bij je langs voor een vrijblijvend advies.

Maak hier gemakkelijk een afspraak.

Deel dit bericht

Alex Zörner RM RT

Algemeen Directeur

Aankoopmakelaar

Hypotheekadvies

Woning taxeren

Meer VLIEG nieuws

De woningmarkt
Energielabel C? De overheid betaalt mee!

4 juni, 2024

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!