René van Bakkum

KRMT | Makelaar

René van Bakkum

Het verhaal achter René van Bakkum

René van Bakkum’s carrièrepad is een unieke mix van diverse ervaringen en een diepgewortelde passie voor de vastgoedsector. Zijn reis begon met een indrukwekkende carrière van 15 jaar in de financiële dienstverlening, waar hij verschillende functies bekleedde, waaronder een belangrijke rol op de hypotheekafdeling. Deze ervaring gaf hem een stevige basis in de complexe wereld van financiën, een vaardigheid die uiterst waardevol is in zijn latere carrière.

René’s overstap naar de makelaardij was ingegeven door een combinatie van persoonlijke interesse en professionele heroriëntatie. na een reorganisatie bij zijn vorige werkgever, Reaal. Zijn vriendenkring, waarvan al een aantal bij een makelaardij werkte, wakkerde zijn interesse verder aan. Daarom nam René de gedurfde stap om een makelaarsopleiding te volgen. Zijn stage bij VLIEG verliep zo voorspoedig dat hij direct een vaste aanstelling kreeg, na een beslissend gesprek met Job Kuperus.

Wat betekent René van Bakkum voor VLIEG?

René van Bakkum is een essentiële schakel in het VLIEG-team, vooral bekend om zijn expertise in de verkoop en aankoop van woningen. Zijn rol omvat het begeleiden van klanten door het gehele verkoopproces, waarbij hij zich inzet om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken. René’s benadering is gericht op het ‘ontzorgen’ van klanten, wat betekent dat hij hen bijstaat bij elke stap en beslissing in het traject, altijd met het doel om het voor de klant zo makkelijk mogelijk te maken.

Optimale presentatie van de woningen op Funda

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is het zorgen voor een optimale presentatie van de woningen op Funda. Hierbij speelt zijn diepgaande kennis van de lokale markt, opgedaan door zijn 40 jaar wonen in Alkmaar, een cruciale rol. René van Bakkum: “Vroeger was ik pizzabezorger in Alkmaar als bijbaan. Dan leer je de stad wel kennen. We hadden toen nog geen navigatiesystemen, dus dat moest gewoon ouderwets met de kaart”, vertelt René.

Vaardigheden van René komen sterk naar voren 

René’s vaardigheden komen ook sterk naar voren in het onderhandelingsproces. Hij zorgt ervoor dat de onderhandelingen duidelijk en transparant verlopen, en dat de koopovereenkomst helder wordt gecommuniceerd. Zijn betrokkenheid eindigt niet bij de ondertekening van een overeenkomst; hij is er ook bij tijdens de overdracht, inspecties en zorgt voor een nette overdracht van de woning. Bovendien staat René klaar om klanten te ondersteunen bij eventuele onvoorziene problemen, wat zijn toewijding en betrokkenheid bij zijn werk en klanten benadrukt. Kortom, René is een waardevolle kracht voor VLIEG, wiens lokale kennis, vaardigheden in onderhandeling en klantgerichtheid hem onmisbaar maken voor het team en de klanten die hij bedient.

Om welke kwaliteiten staat René van Bakkum bekend?

René van Bakkum onderscheidt zich door zijn uitzonderlijke communicatievaardigheden en zijn vermogen om op verschillende niveaus contact te maken. Hij staat bekend om zijn aanpak waarbij hij iedereen, ongeacht hun positie of achtergrond, met dezelfde respectvolle en begripvolle houding benadert. Of het nu gaat om een directeur of een schoonmaker, René behandelt iedereen op een gelijkwaardige manier, wat getuigt van zijn diepe respect voor mensen en zijn begrip van menselijke interacties.

Een ander opvallend kenmerk van René is zijn klantgerichtheid, een waarde die hij al jarenlang hoog in het vaandel draagt. Deze klantgerichte instelling is een rode draad in zijn carrière, niet alleen bij VLIEG maar ook in zijn eerdere functies. Zijn focus op de klant komt voort uit een diep begrip van het belang van het centraal stellen van de klant in elke interactie en transactie. Deze benadering heeft hem niet alleen succes gebracht in zijn professionele leven, maar heeft ook gezorgd voor een sterke vertrouwensband met zijn klanten.

Hier wordt René van Bakkum gelukkig van

Voor René van Bakkum ligt het grootste geluk in zijn werk in het helpen van starters op de woningmarkt. Hij vindt het leuk om deze groep, die vaak geconfronteerd wordt met uitdagende marktomstandigheden, te begeleiden bij het vinden en aankopen van hun eerste woning. René beseft hoe lastig het voor starters kan zijn om een passende en betaalbare woning te vinden, en het geeft hem daarom des te meer voldoening wanneer hij hen kan helpen bij deze belangrijke levensstap.

Het proces van het zoeken naar en aankopen van een mooie, geschikte woning voor starters is iets waar René zich met hart en ziel voor inzet. Zijn empathie voor mensen in deze situatie is groot; hij leeft mee met de uitdagingen waarmee zij geconfronteerd worden en zet zich in om hun droom van een eigen huis te realiseren. Deze focus op het helpen van starters weerspiegelt René’s toewijding aan zijn werk en zijn passie voor het maken van een positief verschil in het leven van mensen. “Het vinden van het perfecte huis voor starters is ontzettend lastig, maar geeft mij ontzettend veel voldoening als het lukt. De mensen zijn dan zo blij, en dat maakt mij ook weer gelukkig”, legt René uit. 

Wat is jouw mooiste succesverhaal?

René: “Mijn mooiste succesverhalen zijn terug te vinden in de lovende referenties van mijn klanten. Ik voel een enorme trots en voldoening wanneer ik zie hoe tevreden mijn klanten zijn, iets wat duidelijk tot uiting komt in de beoordelingen die ik ontvang. De afgelopen maanden, misschien zelfs langer, heb ik op Funda consequent hoge scores gekregen. Deze waardering is voor mij een bevestiging dat mijn manier van werken en communiceren aanslaat”, zegt René. 

René: “De mooiste complimenten die ik krijg, zijn die waaruit blijkt hoezeer klanten mijn inzet waarderen. Het zijn deze momenten die me energie geven en me motiveren om door te gaan met mijn werk. Het meest waardevolle is dat deze waardering spontaan van de klanten zelf komt. Mijn aanpak is erop gericht om zoveel mogelijk waarde te leveren, niet alleen in woorden, maar vooral in daden. “Doen wat je zegt en zeggen wat je doet” is mijn motto. Het feit dat klanten weten dat ze op mij kunnen bouwen en tevreden zijn met het resultaat, is voor mij het ultieme succesverhaal”.

Wordt VLIEG jouw makelaar?

VLIEG is de makelaar van Alkmaar. Hier vind je een team van toegewijde professionals, elk met hun eigen specialisatie, klaar om je te begeleiden bij een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Of je nu een woning wilt kopen, verkopen, of gewoon wilt weten wat het waard is, bij VLIEG ben je verzekerd van een gratis waardebepaling en een eerlijke inschatting van de WOZ-waarde. Kies voor de expertise en persoonlijke aanpak van VLIEG, en maak van jouw vastgoedervaring een succes. Wordt VLIEG jouw makelaar?

René van Bakkum

René van Bakkum

KRMT | Makelaar

René van Bakkum is makelaar bij VLIEG Alkmaar. Dit doet hij met erg veel plezier. René van Bakkum heeft veel kennis in huis en zorgt ervoor dat jij altijd op een fijne, informele manier geholpen wordt bij VLIEG.

Contactgegevens VLIEG Alkmaar

Robijnstraat 7 
1812 RB Alkmaar

06 – 434 10 779

Rene@vlieg.nl

Maandag t/m vrijdag
08:45 tot 17:15 uur

Buiten kantoortijden op afspraak.

google reviews VLIEG makelaars

Dankzij de hulp van de adviseurs van Vlieg is het ons gelukt om een huis te kopen in Alkmaar. Peter de Bie stond altijd klaar voor hypotheekadvies, zelfs op zijn vakantie kon ik hem bellen. En René van Bakkum gaf ons altijd eerlijk en deskundig advies over de huizen waar wij in geïnteresseerd waren. Ook stond hij klaar om ad hoc een huis te bezichtigen toen dat nodig was. Echt toppers!

Sam Slagboom

Ik wil mijn woning verkopen

Ik zoek een woning

Hypotheek en verzekering

Wij gaan je uitstekend helpen!​

VLIEG-Klantbeoordelingen

a D.
1715954170
Wij hebben enorme fijne ervaringen met vlieg makelaar ze hebben ons enorm goed geholpen Stevan had zijn huiswerk echt fantastisch gedaan een 10 waard
Cansin E.
1714476020
Exceptional Service from Esther!We recently had the pleasure of working with Esther to purchase our dream home, and we couldn't be happier with the experience. From... the initial consultation to the end, Esther demonstrated professionalism, expertise, and a genuine commitment to finding the perfect property for us.Esther took the time to understand our preferences, budget, and was incredibly patient throughout the entire process.What truly set Esther apart was her dedication to ensuring our satisfaction. Her attention to detail, responsiveness, and unwavering support made us feel confident and well-cared for throughout the entire transaction.If you are looking to buy a property, look no further than Esther! Thank you, Esther for helping us find our perfect home! Also special thanks to Marieke and Barbara for their support in arranging the viewings.Gamze & Cansinlees meer
Petra B.
1712947034
Nikki heeft ervoor gezorgd dat mijn appartement snel en voor een mooi bedrag is verkocht! Ook dank aan Marieke voor de snelheid van het beantwoorden van vragen en de... ondersteuning!lees meer
Romy A.
1711127602
Samen met vlieg makelaars het avontuur aangegaan. Het kopen van een nieuw huis, en het verkopen van ons appartement.Binnen 5 bezichtigingen was het raak, we kochten... binnen 3 weken, een voor ons droom huis in Haarlem.Met hulp van Hypotheker Hans en aankoopmakelaar Esther verliep het vlekkeloos.Ook dank aan Marieke en Barbera, voor alle hulp, en contact wanneer wij hulp of advies nodig hadden.Nu is verkoop makelaar Nikki aan de beurt, en hebben wij alle vertrouwen er in dat ons appartement met succes verkocht gaat worden.Bedankt vlieg makelaars, met het waar maken van ons avontuur.Milan en Romylees meer
Hayri Ö.
1709556857
I recently had the pleasure of working with Vlieg Makaaler as my sales agent for the successful sale of my house. From start to finish, Vlieg demonstrated an... exceptional level of professionalism, expertise, and dedication to ensuring a smooth and satisfactory transaction. One aspect that truly stood out was Vlieg's proactive communication and responsiveness. They kept me informed every step of the way, promptly addressing any questions or concerns I had and providing regular updates on the status of the sale. Their clear and transparent communication style instilled confidence and trust, making the entire experience stress-free and enjoyable.lees meer
dea B.
1709064391
Opnieuw blij verrast met de heldere hulp en adviezen. Heel persoonlijk en korte lijntjes. En goed..
Mijn huis verkocht via Vlieg makelaars, zeer deskundig en goede begeleiding. Bedankt Nikki voor de verkoop en je deskundigheid, Barbara en Marieke voor het... beantwoorden van mijn vele vragen 🙃 en Stephan voor je support bij de inspectie en de notaris.lees meer
alwin S.
1700146954
Een vriendelijk en laagdrempelig team die authentiek en oprecht zaken met en voor je doen. De gegeven adviezen en begeleiding vanaf het eerste contact tot en met de... overdracht zijn geweldig. Er is mij een hoop stress en gedoe uit handen genomen, dames bedankt!🙏🏻lees meer
Le Tuan S.
1691087305
We were recommended to get in touch with VLIEG Haarlem by a friend. Everything has been going smoothly since day 1! VLIEG Haarlem is absolutely professional, fast and... accurate with their advises. Thank you all, Nikki, Hans, Barbara and Marieke! Would recommend this agency to other friends and colleagues!lees meer
js_loader

GRATIS waardebepaling van VLIEG Makelaars Alkmaar

Ik en mijn collega's gaan jou uitstekend helpen!

Sophie Stiekema | Makelaar Alkmaar

Sophie Stiekema

Office Manager

Romy van der Gevel

Binnendienst Coördinator / Directie Assistent

René van Bakkum KRMT

Makelaar

Marcus Kuip RM

Makelaar / Vestigingsmanager

Lindsey Stubbe

Binnendienst Coördinator / Directie Assistent

Joris Filarski KRMT

Makelaar

Job Kuperus RM RT

Manager Woningmakelaardij

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!