Jouw bedrijfspand is ‘vast-goed’ verzekerd toch?

Alex Zörner RM RT

21 december 2023
Chengdu,china-july,23,2015:empty,Road,And,Modern,Building,In,Chengdu.it's,Epitome,Of

VLIEG is niet alleen specialist in de aan- en verkoop van vastgoed maar zeker ook in het verzekeren van vastgoed! Dat doen we voor eigenaren en beheerders van (commercieel) vastgoed en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).  

De premies hiervan behoren vaak tot de scherpste in de markt omdat VLIEG door de omvangrijke portefeuille in vastgoed deze collectief kan onderbrengen bij gerenommeerde verzekeraars.

In deze nieuwsbrief delen wij belangrijke tips om ervoor te zorgen dat jouw bedrijfsverzekeringen up-to-date en volledig zijn, en om onaangename verrassingen bij schade te voorkomen.

1. Klopt de polis?
Begin met het controleren van alle gegevens op je polis. Is het adres van je bedrijfspand correct? Is het pand duidelijk omschreven en staat de bestemming en gebruiker juist vermeld? Als er iets niet klopt, neem dan direct contact op met je adviseur bij VLIEG om dit aan te passen.

2. Ben je niet onderverzekerd?
De herbouwwaarde is essentieel voor een juiste verzekering. Zorg ervoor dat het verzekerd bedrag overeenkomt met de kosten om het pand in dezelfde staat weer op te bouwen. Controleer op clausules die beschermen tegen onderverzekering op je polis. Als je twijfels hebt, staan wij klaar om je te adviseren en te helpen.

3. Voldoe je aan de preventie-eisen?
Preventie is de sleutel tot het minimaliseren van schade. Controleer de clausules op je polis met betrekking tot brandblussers, elektrakeuringen, branche specifieke vereisten en/of alarminstallaties. Zorg ervoor dat je aan alle eisen voldoet om problemen bij schade te voorkomen.

Steeds meer verzekeraars vereisen een zogenaamde Scope 10 keuring, dit is een keuring van de elektrische installatie. Heeft u zonnepanelen? Dan is veelal een Scope 12 vereist.

4. Huurder? Denk aan het verzekeren van het huurdersbelang.
Ben je huurder van een pand, dan is de kans groot dat je zelf voorzieningen heeft aangebracht die onder de opstalverzekering vallen, maar niet door de eigenaar zijn verzekerd. Denk aan keukens, systeemplafonds, maar ook bijvoorbeeld een alarminstallatie. U kunt dit zelf verzekeren met een huurdersbelangverzekering.

5. Betaal je niet te veel premie?
Niemand betaalt graag te veel. VLIEG bedrijfsverzekeringen daagt je uit om niet alleen naar premies te kijken, maar ook naar alle andere facetten die bij vastgoed horen zoals bijvoorbeeld de aansprakelijkheid. Als je al klant bij ons bent, controleren wij dit jaarlijks voor je. Als je nog niet bij ons verzekerd bent, neem dan contact op voor een grondige vergelijking.

Bij VLIEG bedrijfsverzekeringen begrijpen we dat een goede polis niet alleen een kwestie is van afsluiten, maar ook van regelmatige updates. Ons team staat altijd voor je klaar om je te ondersteunen bij het waarborgen van een optimale bescherming voor je bedrijfspand.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het controleren van je vastgoedverzekering of voor een offerte. Ons nummer is 072-5414245.  VLIEG maakt het makkelijk!

Financieringscheck
Bij het aankopen van een nieuwe woning (bestaande bouw danwel nieuwbouw) werkt het in je voordeel om alvast een "financieringscheck" gereed te hebben. Hiermee kan je de verkoper of de ontwikkelaar laten zien dat je financieel gedegen bent voorbereid (en dus een interessante kandidaat bent). In de bestaande bouw kan het je zelfs concreet geld opleveren. In de huidige markt is zekerheid (een koper mét een financieringscheck) soms meer waard dan het allerhoogste voorstel (zónder financieringscheck). Doe er je voordeel mee!

Als exclusieve service biedt VLIEG Hypotheken deze verklaring gratis aan.

Wil jij je inschrijven voor een nieuwbouwproject of een bod doen voor een woning in de bestaande bouw? Vraag dan snel onderstaande financieringscheck aan en maak meer kans! VLIEG maakt het makkelijk.

Deel dit bericht

Alex Zörner RM RT

Algemeen Directeur

Wat kan ik kopen?

Taxatie

Huis kopen

Meer VLIEG nieuws

De woningmarkt
Een betrouwbare makelaar in Alkmaar? Kies VLIEG

20 december, 2023

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!