Een appeltaart verkoopt de woning? Voor eens en altijd de mystiek ontrafeld.

Alex Zörner RM RT

25 september 2022
Appeltaart Blog VLIEG

De appeltaart verkoopt de woning niet… Voor eens en altijd de mystiek ontrafeld.

Hoe vaak horen wij niet van klanten ‘moet ik een appeltaart maken voor de bezichtigingen?’. Het antwoord is natuurlijk ‘Ja’ want ik ben dol op appeltaart…en een blije makelaar verkoopt beter. Daarna vertel ik in een iets serieuzere toon wat ik geleerd heb van mijn vele jaren in het veld. Wij willen graag dat een kandidaat koper zich goed voelt in het huis. Daarvoor moet degene niet worden afgeleid door rommel of een eigenaardige geur. Moet dit dan appeltaart zijn?

Nee, is mijn conclusie. De geur van appeltaart gaat aan niemand voorbij en activeert het bewuste brein. ‘Hebben ze iets te verbergen?’ kan een gedachterichting zijn. Mijn ervaring is dat de beste resultaten worden geboekt op het moment dat mensen zich op hun gemak voelen, maar niet weten hoe dat komt, onbewust dus.

Een mooi verhaal dat me zo te binnen schiet gaat over een opdrachtgeefster die wat ongelukkig was in haar partnerkeuzes. Tot drie keer aan toe moest ik haar huis verkopen omdat de relatie stuk gelopen was. En steevast bakte zij brood. Voor iedere bezichtiging en voor iedere Open Huizen Dag. Persoonlijk kon ik die geur bijna niet meer handelen, maar de kijkers leken vrolijker dan gemiddeld. En het resultaat was er, iedere keer weer. Gelukkig had zij wel een goed oog voor de juiste makelaar, want dat helpt ook zeker mee... Een makelaar die de basisvaardigheden begrijpt en toepast.

Een makelaar die op tijd komt en niet in je nek loopt de hijgen, antwoorden heeft op de vragen die worden gesteld en de tijd neemt om even te gaan zitten op die fijne bank met uitzicht…en wat helpt dan ook? Bijvoorbeeld een mooi boeket wat niet teveel aandacht trekt en niet teveel geurt. Daar krijg je namelijk onderbewust een goed gevoel van.  Dus sorry bij deze aan de leveranciers van appels; ik maak het goed met jullie. Beloofd.

Tip van Alex; de lekkerste appels voor een appeltaart vind je hier.

Deel dit bericht

Alex Zörner RM RT

Algemeen Directeur

Aankoopmakelaar

Huis verkopen

Hypotheekadvies

Meer VLIEG nieuws

De woningmarkt
Energielabel C? De overheid betaalt mee!

4 juni, 2024

Mijn hypotheek
Kunnen gepensioneerden nog een woning kopen?

4 juni, 2024

De woningmarkt
Wonen, hypotheken en de nieuwe coalitie

4 juni, 2024

Mijn hypotheek
Wat moet je weten over de rentevaste periode?

17 mei, 2024

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!