De VLIEG aankoopmakelaar. Daar kun je op bouwen.

De VLIEG aankoopmakelaar. Daar kun je op bouwen.

22 juni 2022
Makelaar met checklist voor het beste resultaat

Zelf een woning zoeken is op zich niet moeilijk. Funda staat er bol van. Beetje googelen en je weet wat het mag kosten in jouw wijk naar keuze. Appeltje eitje horen we je denken. Waar heb je dan die veelgenoemde aankoopmakelaar voor nodig? VLIEG legt het je graag uit. De kern van het hele verhaal: bespaar jezelf een hoop geld én een hoop kopzorgen.

Huis zoeken? Makkie dus. Een huis ook daadwerkelijk kopen was echter nog nooit zo moeilijk. Iedereen laat namelijk zijn oog vallen op het huis waar jij zelf je zinnen op hebt gezet.  En dan die prijzen! Inschrijfformulieren, bieden, overboden worden, opnieuw bieden, hoe vaak, hoe hoog? Daar word je toch hartstikke nerveus van. Geen zorgen… daar is de aankoopmakelaar to the rescue!

Wanneer schakel je dan een aankoopmakelaar in?
Dat hangt er helemaal van af waar je zit in je zoektocht. Nog niets concreets maar je weet wat je zoekt? Prima moment. Een goede aankoopmakelaar heeft een flink netwerk aan collega’s en tipgevers en weet vaak eerder dan menig ander wanneer jouw droomwoning te koop staat. Ja, al vóórdat de woning op Funda staat. Handig, want je moet er snel bij zijn tegenwoordig.

Een huis op het oog? Dan wordt het spannend. Want jij wil het huis en het liefst voor een acceptabele prijs. Maar dat willen (soms wel) tientallen anderen ook. Daar komt nog iets bij: wát koop je eigenlijk? Natuurlijk, er staat van alles in de omschrijving en ook de verkopende makelaar kan je het een en ander vertellen. Maar laten we wel wezen: daar vind je natuurlijk wel het mooie verhaal. Een VLIEG aankoopmakelaar weet wat telt.

Weet wat je koopt
Jouw aankoopmakelaar kijkt namelijk dwars door mooie praatjes heen. Dat is zijn (of haar!) taak: onderzoek doen naar de woning. Hoe oud de woning is, het onderhoud, de mogelijkheden. Moet er verbouwd worden? Is dit huis de prijs waard? Een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat je geen bodemloze put koopt. Alles helder, dan kan het gericht bieden – want daar krijg je natuurlijk ook advies over - beginnen.

Je biedt de vraagprijs – inclusief slapeloze nachten. Binnen? Dat gaat niet zomaar. Ieder bod kan worden overboden door een andere partij. Niet één keer, maar vaker dan je lief is. Dan biedt jouw aankoopmakelaar houvast. Die vertelt je of het verstandig is om wel of niet te blijven bieden. Het kan immers zijn dat een woning een exorbitante prijs niet waard is of een te groot beslag doet op het budget. Dat rekent VLIEG heel snel voor je uit, we hebben niet voor niets een ervaren hypotheektak met financiële specialisten die jou graag van dienst zijn. Dit kan zeker van belang zijn bij de welbekende inschrijvings- of biedingsformulieren die tegenwoordig gehanteerd worden bij grote belangstelling. Dan heb je echt maar één kans om het juiste bod tegen de juiste voorwaarden te plaatsen. Toch wel handig die VLIEG aankoopmakelaar die omringd is door hypotheekadviseurs vind je niet?

En wat kost een aankoopmakelaar?
Scherp onderhandelen, slim zoeken, grondig onderzoek en wijs advies. Daaraan herken je een goede aankoopmakelaar. Plus nóg een factor: de ‘klik’. Wederzijds vertrouwen. Het gevoel dat je goed zit. Een kwestie van uitproberen. Gelukkig voel je zoiets snel genoeg. Maar dat zegt nog niets over de prijs. We begrijpen dat je denkt: kan ik die kosten niet besparen door het allemaal zelf te doen?

Natuurlijk, maar als het goed is zorgt jouw aankoopmakelaar ervoor dat je een goed bekeken huis voor de juiste prijs koopt. Dat bespaart je direct op onnodige overbiedingskosten en in de toekomst ook zeker het nodige geld. Maar wat kost een aankoopmakelaar zelf? Dat onderwerp komt altijd bij de eerste kennismaking ter tafel. Tenminste, zo doen we dat bij VLIEG. Wij bieden je de keuze: een percentage van de prijs of een vast bedrag. De hoogte hangt af van het soort woning en de werkzaamheden. En het fijne is, je betaalt pas bij een succesvol resultaat, direct via de notaris. Eén ding is zeker, wij gaan pas aan de slag als jij weet waar je aan toe bent.

Scherp onderhandelen, slim zoeken, grondig onderzoek en wijs advies. Daaraan herken je een goede aankoopmakelaar.

Verkopen én aankopen: twee vliegen... in één klap
Woning kopen betekent vaak ook woning verkopen. Kan je jouw aankoopmakelaar ook als verkoopmakelaar inzetten? Goeie vraag. Ja, dat kan. Dat is ook best verstandig, want zo kun je de timing (doorlooptijd) perfect op elkaar afstemmen en heb je één vast aanspreekpunt voor alle communicatie betreft dit toch wel belangrijke traject in je leven. Wanneer ga je uit het ene huis en kun je de andere woning betrekken? Een geruisloze overgang, noem je dat. Op het knallen van de champagnekurken na, uiteraard.

En we zouden geen makelaars zijn als we geen goede deals kunnen sluiten, dus hebben we er eentje voor jou. Namelijk de befaamde VLIEG Combideal, waarmee jij van nog meer voordeel profiteert als je meerdere zaken bij ons onderbrengt. Denk aan een gunstige combinatie van een aankoopmakelaar en het regelen van jouw hypotheek, of een hypotheekregeling voor een nieuwbouwwoning in combinatie met verzekeringen. Alles om het jou zo makkelijk én voordelig mogelijk te maken. Service noemen we dat…

Met of zonder makelaar – we hopen natuurlijk mét -, we wensen je veel succes met de zoektocht naar jouw droomhuis!

Deel dit bericht

Huis kopen

Hypotheekadvies

Huis verkopen

Meer VLIEG nieuws

De woningmarkt
VLIEG werkt aan een betere toekomst

5 april, 2024

De woningmarkt
De slimme cameradeurbel: wat mag wel en wat mag niet?

4 april, 2024

Eerste huis kopen
Sparen voor het kopen van een woning

4 april, 2024

Eerste huis kopen
Kun je maar niet slagen in de bestaande bouw? VLIEG heeft de oplossing!

4 april, 2024

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!