Doorstromen, het spannende leven tussen twee huizen in.

Doorstromen, het spannende leven tussen twee huizen in.

3 augustus 2022
Doorstromers midden in verhuizing

Stel, je hebt onlangs je huis goed verkocht en nu zoek je een koopwoning die helemaal voldoet aan jouw verwachtingen. Of je bent van plan om die volgende stap te zetten door eerst jouw droomwoning te vinden, voordat je zelf verkoopt. Lastig? VLIEG weet raad!

Wat een markt! Zojuist je woning verkocht? Dan heb je daar vast een leuk extraatje aan overgehouden. En die overwaarde kan heel goed van pas kan komen bij de aankoop van je volgende huis. Met eigen geld ben je in het voordeel; banken kijken naar de waarde van de woning die je wil kopen, niet naar het bedrag dat jij er – met overbieden en alles – voor wil betalen.

Heb je al een woning op het oog? Staar jezelf niet blind hè. Er zijn immers meer kapers op de kust die vaak net zo ver voor hun toekomstige paleis willen gaan als jij, of nog verder... Voor de broodnodige gemoedsrust én risicoverlagende acties is het dan wel zo verstandig een tussenpersoon in te schakelen, de welbekende aankoopmakelaar. Die helpt je niet alleen bij de onderhandelingen, hij geeft ook aan wanneer het onverstandig wordt verder te bieden. En geloof ons, daar zijn een hoop mensen ons vandaag de dag nog steeds dankbaar voor.

Kortom, in deze woningmarkt gaat het erom tijdig te reageren, maar je wil ook geen kat in de zak kopen. Daarom is een aankoopmakelaar meer dan ooit onmisbaar, al zeggen we het zelf 😊. Een professionele onderhandelaar die weet wat een woning waard is. Bovendien laat een aankoopmakelaar zich nooit meeslepen door de emoties van iemand die al ‘helemaal verliefd’ is op een woning. Dat verdoezelt je beoordelingsvermogen nogal, denk je niet? Geeft niet hoor, je bent zeker de eerste en de laatste niet. Nog een voordeel van een aankoopmakelaar: deze is als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod, nog voor dit op Funda staat. Eerlijk is eerlijk, tegenwoordig  kom je bijna niet meer in aanmerking voor een bezichtiging zonder dat jouw aankoopmakelaar erbovenop zit. Dat laat des te meer zien dat er meer vraag dan aanbod is op dit moment in deze – best wel gekke - markt.

“Bovendien laat een aankoopmakelaar zich nooit meeslepen door de emoties van iemand die al ‘helemaal verliefd’ is op een woning.”

Maar is dat dan wel zo verstandig, eerst verkopen dan pas op zoek naar een nieuwe woning? Alle VLIEG makelaars gaven hierop hetzelfde antwoord: eerst kopen en dan verkopen! Je raakt je woning in deze markt echt wel kwijt voor een goede prijs. Het bemachtigen van een huis waar je 100% voor wilt gaan is echter een grotere uitdaging. Door eerst te willen kopen, heb je tijd genoeg om rustig iets nieuws te zoeken – zonder die heftige tijdsdruk. Kopers zijn bovendien best bereid om zes maanden lang te wachten op de overdracht. Echt waar.

Verkopen en aankopen door één en dezelfde makelaar. Handig!
Als je de zaken écht efficiënt wil aanpakken, schakel je één makelaar in voor aan- en verkoop. Dat is niet alleen financieel voordelig – zie het als een bonusaanbieding voor het complete pakket - het is ook veel gemakkelijker plannen. Je hebt immers aan één aanspreekpunt genoeg. Door deze combinatie kent de makelaar jou en jouw wensen door en door, ontstaan er korte lijnen en kan je makelaar bovendien het moment van opleveren veel eenvoudiger bepalen. Heerlijk toch! Gelukkig zijn er bij elke VLIEG vestiging toppers te vinden op het gebied van aankoop en verkoop, en hebben wij nog een flink team aan financieel adviseurs in dienst die staan te trappelen om jou te helpen voor het meest optimale resultaat.

En als we dan toch bezig zijn – je bent nu eenmaal op de website van VLIEG beland – betrekken we er meteen een financieel adviseur en verzekeringspecialist bij. Tsja, die hebben wij ook in huis! Het kopen en verkopen van een woning gaat nu eenmaal niet zonder het goed regelen van de financiële kant. Wij raden dan ook aan om altijd al een gesprek met één van onze hypotheekadviseurs aan te gaan voor je überhaupt een bezichtiging inplant. Wel zo fijn om te weten in welke range je kunt gaan zoeken én wat jouw woning waard is. Beslagen ten ijs komen in normale taal, daar houden we van bij VLIEG. Next level voordeel noemen we dat!

En een nieuwbouwwoning. Hoe zit dat dan precies?
Hadden we je al verteld dat VLIEG ook bekend staat als dé nieuwbouwspecialist in Noord-Holland? Komt dat even goed van pas… Wij weten dus precies waar je moet zijn voor jouw wensen. Echter wordt niet elk nieuwbouwplan binnen een paar maanden uitgevoerd, het kan soms zomaar één tot twee jaar duren voor je het kunt betrekken. Hoe pak je dat dan aan? Alvast verkopen en tijdelijk ergens anders wonen? Kan, maar hoeft niet. Het hangt vaak flink af van de overwaarde en de persoonlijke mogelijkheden. Misschien biedt een overbruggingskrediet uitkomst. Een wat? Ja, dan komen we toch weer bij die financieel adviseur uit. Ga het gesprek aan, dat schept een hoop helderheid.

Ga jij ook zo’n spannende tijd tegemoet? VLIEG maakt het makkelijk.

Deel dit bericht
VLIEG Makelaardij - Makelaar Noord-holland

Huis kopen

VLIEG Makelaardij - Makelaar Noord-holland

Huis verkopen

Hypotheekadvies

Meer VLIEG nieuws

De woningmarkt
Energielabel C? De overheid betaalt mee!

4 juni, 2024

Mijn hypotheek
Kunnen gepensioneerden nog een woning kopen?

4 juni, 2024

De woningmarkt
Wonen, hypotheken en de nieuwe coalitie

4 juni, 2024

Mijn hypotheek
Wat moet je weten over de rentevaste periode?

17 mei, 2024

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!