De invloed van private-lease op de hoogte van je hypotheek

Alex Zörner RM RT

4 juli 2024
Client,,Clients,,Advice,,Broker,,Business,,Bank

Een spiksplinternieuwe auto met alles erop en eraan. Met private-lease is dat dichterbij dan je denkt. Het lijkt de perfecte oplossing wanneer je niet in een keer een heleboel geld wil uitgeven aan een auto. Want zelfs occasions kunnen behoorlijk duur uitvallen. Maar hou je er wel rekening mee dat een private-leasecontract nadelig kan zijn wanneer je een hypotheek wil aanvragen?

Private-lease populair

Met de stijging van het aantal leasecontracten de afgelopen jaren ziet het er naar uit dat private-lease steeds populairder wordt. Met name onder jongeren, omdat zij vaak niet over de financiële middelen beschikken om een eerste auto aan te schaffen. Met een private-leaseauto heb je het voordeel dat je niet direct een grote som geld hoeft neer te leggen voor de aanschaf van een auto, maar maandelijks een behapbaar bedrag betaalt. Vaak inclusief servicebeurten, pechhulp en andere opties. Je hoeft naast het maandbedrag alleen nog maar de brandstof te betalen.

Gevolgen voor de hypotheek

Waar veel consumenten niet over nadenken zijn de gevolgen van het leasecontract op het moment dat ze een hypotheek willen aanvragen. Zodra je het leasecontract namelijk ondertekent, wordt dit gezien als een lening en heb je direct een registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) te pakken. Zodra jij een hypotheek aanvraagt, checkt te hypotheekverstrekker bij het BKR welke leningen er lopen. Mede op basis daarvan wordt de hoogte van je hypotheek bepaald. Het hebben van een private-leasecontract kan al snel zo’n 25.000 tot wel 80.000 euro schelen op je hypotheek. Heb je daarnaast ook nog een studieschuld af te lossen, dan loopt dit bedrag verder op.

De hypotheekadviseurs van VLIEG kunnen je hierbij uiteraard goed- en vakkundig van advies voorzien.

Maak hier gemakkelijk een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Wil je graag een auto en overweeg je private-lease. Denk dan goed na over de gevolgen ervan. Wil je binnenkort ook je eerste huis kopen, dan is het wellicht verstandig nog even te wachten met het rijden in een fonkelnieuwe wagen.

Deel dit bericht

Alex Zörner RM RT

Algemeen Directeur

Hypotheekadvies

Huis verkopen

Aankoopmakelaar

Meer VLIEG nieuws

De woningmarkt
Het mysterie ontmaskerd: moet je nu wel- of geen kosten maken?

4 juli, 2024

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!