Tips voor de NVM Open Huizen Dag zaterdag 06 april

Alex Zörner RM RT

4 april 2024
Big,Welcome,Mat,On,Floor.

De NVM Open Huizen Dag komt er weer aan. Op zaterdag 6 april stellen de deelnemende verkopers van VLIEG tussen 11:00 en 15:00 uur hun huis open voor potentiële kopers. Ben jij op zoek naar een woning, dan is deze dag de uitgelezen mogelijkheid om meerdere huizen vrijblijvend te bezoeken. Voor een zo succesvol mogelijke dag is voorbereiding het halve werk.

Voorkeurslijst
Begin daarom met het maken van een voorkeurslijst van de huizen die je tijdens de Open Huizen Dag wilt bezichtigen. Je vindt deze huizen via online platforms zoals Funda, maar ook via advertenties in lokale kranten of aankondigingen van makelaarskantoren. Zet op deze lijst ook alvast wat je aantrekt aan de betreffende woning, maar ook waar je nog vragen over hebt.

Maak een afspraak met een hypotheekadviseur
Wat is de maximale hoogte van je hypotheek en hoeveel heb je in totaal te besteden? Voordat je op zoek gaat naar een woning is het verstandig om een gesprek te voeren met een VLIEG hypotheekadviseur. Zo heb je direct een goed beeld van welke financiële mogelijkheden je hebt. Op deze manier kun je je doelgericht zoeken naar jouw droomwoning binnen het budget. Voorkom teleurstellingen tijdens het biedproces en bespaar veel geld door eerst met een hypotheekadviseur te praten en je opties te ontdekken.

Routeplanning
Plan vervolgens je route. Je wilt zoveel mogelijk tijd overhouden voor het bekijken van de woningen en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het reizen van en naar de verschillende locaties. Maak daarom vooraf een routeplanning die jou zo snel en efficiënt mogelijk naar de woningen van jouw voorkeur stuurt.

Zonder afspraak
Op de dag van de NVM Open Huizen Dag ga je naar de geselecteerde huizen. Het fijne van deze dag is dat er geen afspraak nodig is. Je kunt op elk gewenst moment binnen het aangegeven tijdsbestek langskomen. Houd er wel rekening mee dat je daarmee dus ook niet de enige hoeft te zijn die op dat moment de woning bezoekt. Bij populaire huizen kan het daardoor behoorlijk druk zijn. Het lijstje dat je van tevoren hebt gemaakt, gaat jou nu helpen tijdens de bezichtiging omdat je weet waar je op wil letten.

Stel vragen
Misschien heb je op je lijst al enkele vragen staan of komen de vragen nu pas op terwijl je door de woning loopt. Bij elk huis is de verkoper of een vertegenwoordiger van de makelaar aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Vergeet niet om notities en foto’s te maken om later je herinneringen te kunnen opfrissen om zo de woningen zo goed mogelijk te kunnen vergelijken.

Contact
Is je eerste interesse gewekt in een of meerdere huizen? Laat dan je contactgegevens achter bij de verkoper en neem contact op met je VLIEG makelaar. Ben je na de Open Huizen Dag oprecht geïnteresseerd in een specifiek huis, maak dan een afspraak voor een vervolgbezichtiging om het huis nogmaals te bekijken en meer details te bespreken.

Wil jij meer kans maken bij de toewijzing van een woning?
Bij het aankopen van een nieuwe woning werkt het in je voordeel om alvast een "financieringscheck" gereed te hebben. Hiermee kan je de verkoper laten zien dat je financieel gedegen bent voorbereid (en dus een interessante kandidaat bent). Het kan je zelfs concreet geld opleveren. In de huidige markt is zekerheid (een koper mét een financieringscheck) soms meer waard dan het allerhoogste voorstel (zónder financieringscheck). Doe er je voordeel mee!

Wil jij een bod doen? Als exclusieve service biedt VLIEG Hypotheken deze verklaring gratis aan.

Vraag  via deze link een gratis financieringscheck aan en maak meer kans! 

Voor een specifiek advies dat past bij jouw persoonlijk financiële situatie:  aflossen, verduurzamen, oversluiten of toch gaan verhuizen: de financieel maatwerk specialisten van VLIEG hypotheken kunnen je goed en vakkundig voorzien van advies. Klik op deze link om gemakkelijk een afspraak te maken.

Deel dit bericht

Alex Zörner RM RT

Algemeen Directeur

Hypotheekadvies

Verhuizen

Aankoopmakelaar

Meer VLIEG nieuws

Mijn hypotheek
Wat zijn de nadelen van een NHG hypotheek?

7 maart, 2024

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!