Succesvol verkopen? VLIEG trakteert je op zes Gouden Tips

Succesvol verkopen? VLIEG trakteert je op zes Gouden Tips

7 juni 2022
Stel juicht om verkoop woning VLIEG

Je denkt erover je huis te verkopen. Om optimaal te profiteren van de prijzen die de huidige markt biedt, bijvoorbeeld. Of om een minder leuke reden, denk aan een echtscheiding. Misschien zijn de kinderen het huis uit en wordt de woning een beetje te ruim. Dan is je huis verkopen geen verrassing. Maar hoe doe je dat? En nog veel belangrijker… hoe doe je dat goed?

Gelukkig heeft iedereen om je heen – op je werk, op het schoolplein, tijdens een verjaardag of in de supermarkt – dit al meegemaakt en overspoelen zij je met de beste tips en tricks. Maar is de aanpak van jouw collega of beste vriend ook de beste manier voor jou?

De enige en allerbeste tip die wij je – off the record – kunnen geven in dit startstadium: schakel een ervaren NVM-makelaar in. Geloof ons, een professional is goud waard in het prijzenfestival van deze woningmarkt. En laten wij bij VLIEG nu bij al onze 10 kantoren specialisten op het gebied van verkoop in dienst hebben… 😉

Genoeg introductie… Je wilde zes Gouden Tips voor een succesvolle verkoop. Here we go!

Tip 1: Timing is everything!

Dat wil zeggen: zet je huis op het juiste moment te koop. Dit allesbepalende moment hangt natuurlijk af van jouw plannen en van de markt. Ga je verhuizen naar een nieuwbouwwoning die nog moet worden gebouwd? Neem de tijd voor de verkoop. Heb je een bestaande woning op het oog, dan kan je niet snel genoeg beginnen met plannen.

Belangrijk weetje: jij bent de baas. Echt? Ja echt! De vraag naar huizen is nu zo groot, dat mensen bereid zijn te wachten met de overdracht. De verkoop is tegenwoordig binnen een paar weken rond, maar jij bepaalt wanneer de nieuwe bewoners erin kunnen. Een periode van zes maanden is tegenwoordig vrij gewoon. Mocht dat dus enige onzekerheid bij je veroorzaken… let it go!

 

Tip 2: Daar heb je ‘m weer: de makelaar

De gunstigste voorwaarden en een minimum aan stress? Dat klinkt goed! Schakel een makelaar in, een professionele woningverkoper met kennis en ervaring. De makelaar heeft niet alleen een groot netwerk aan woningzoekenden, hij of zij neemt je ook een hoop werk uit handen en neemt de leiding in het gehele proces waarvan jij zelf – laten we eerlijk zijn – geen kaas van hebt gegeten. Lekker risicoverlagend, daar houden we van. Maar wie? Dat is vaak een kwestie van aanbeveling. Vraag eens rond. Maak een afspraak, kijk of het klikt. Wij roepen nu heel hard “Kies voor VLIEG”, maar het is en blijft jouw keuze. Nu denk je, tuurlijk promoot VLIEG zichzelf… Gelukkig zijn onze klanten het met ons eens, de reviews zijn het bewijs! Onze makelaars drinken in ieder geval allemaal graag koffie 😊

Tip 3: Wees realistisch over de prijs

Een verkoopprijs bepalen. Dat is nog niet zo makkelijk. Tegenwoordig wordt 85% - wow! - van de vraagprijzen overboden. Maar dat houdt natuurlijk ook een keer op. Een te hoog geprijsde woning staat vaak langer te koop. Een te lage prijs kan een oneindige rij kijkers opleveren. Een richtlijn? Kijk om je heen – of laat ons dat voor je doen -, wat ‘doen’ soortgelijke woningen bij jou in de buurt? Vraag je af wat je zou willen betalen als je zélf de koper zou zijn. Laten we het vooral lekker makkelijk houden, onze professionals helpen je hier graag mee en weten wat er speelt in de markt!

Tip 4: Een goede uitstraling is goud waard

Kijk eens naar jouw pand alsof je zelf de kijker bent. Is het netjes, trek je geen deurklinken van de deuren, toch nog die pot verf scoren? Hoe meer meubels, hoe kleiner het lijkt? De tuin, niet iedereen heeft groene vingers… Duizelt het je al? Pas als je dit goed voor elkaar hebt, kun je denken aan het maken van video’s en foto’s. Het is wijs om dat over te laten aan een professional. Die let bijvoorbeeld op het juiste licht, het juiste moment, de juiste details. Het scheelt immers nogal of je naar zompige grijze foto’s zit te kijken of naar mooie, zonnige plaatjes.

De foto’s kun je vervolgens verspreiden via Facebook, Twitter en andere sociale media. Plaatsen op de meest bekeken woningsite Funda is niet mogelijk voor particulieren, dat moet toch echt via een aangesloten makelaar. Ons advies: pak het via de professionele weg aan en laat je ontzorgen. Dan regelt VLIEG dat gewoon voor je.

“De gunstigste voorwaarden en een minimum aan stress? Dat klinkt goed!”

Tip 5: Opknappen: vaak de investering waard

We hadden het net al over de staat van het huis. Hoe beter de woning er uitziet, hoe hoger de prijs/kwaliteit-ervaring. Investeren in een nieuwe badkamer of nieuwe keuken dan maar? Zonde! Kopers vinden het vaak fijn om juist die elementen helemaal naar eigen wens in te richten. Maar verrotte kozijnen, afbladderend hout, kleine reparaties; zeer de moeite waard. Geef kijkers vooral géén reden om überhaupt over deze zaken na te denken in jouw woning.

Tip 6: Bezichtigingen: houd het netjes

Er zijn kijkers voor je huis en je wilt nog steeds je huis verkopen zónder makelaar? Zorg er dan in elk geval voor dat de woning een bezichtiging waard is: laat persoonlijke spullen uit het zicht, houd het huis schoon en opgeruimd en zorg dat het fris ruikt. Voor de echte go getters, zet even een bloemetje op tafel.

Ga uit van minimaal een half uur per bezoek en doe er niet te veel achter elkaar, anders wordt het een ren-je-rot festijn. Voor een onervaren verkoper kan een rondje bezichtigingen behoorlijk inspannend zijn. Ook moet je tegen een stootje kunnen, niet elke opmerking is positief en ze hebben het wel over jóuw huis. Houd er dus rekening mee dat je lastige vragen krijgt over de geschiedenis van de woning, zaken als asbest en verduurzaming. Daarnaast heb je meldingsplicht met betrekking tot alle (mogelijke) gebreken in en aan jouw woning. Nog één keertje dan… onze makelaars maken het je graag makkelijk.

Meer weten? Laat je horen

Dit is een prima moment om je huis te verkopen. Dat kun je zelf doen, zolang je het verhaal goed aanpakt. Bijvoorbeeld door je aan deze zes tips te houden. Maar wil je echt zeker zijn van een goed resultaat? Neem contact op met een van onze VLIEG vestigingen. Het mooie is, er zit er altijd eentje bij jou in de buurt!

Deel dit bericht

Taxaties

Huis verkopen

Hypotheekadvies

Meer VLIEG nieuws

De woningmarkt
Energielabel C? De overheid betaalt mee!

4 juni, 2024

Mijn hypotheek
Kunnen gepensioneerden nog een woning kopen?

4 juni, 2024

De woningmarkt
Wonen, hypotheken en de nieuwe coalitie

4 juni, 2024

Mijn hypotheek
Wat moet je weten over de rentevaste periode?

17 mei, 2024

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!