Eerlijke WOZ

Iedereen verdient een eerlijke WOZ

Kun jij besparen? Ontdek het binnen één minuut!

Er is een grote kans dat jij net als ruim 1 miljoen andere Nederlandse huishoudens teveel belasting betaalt. De oorzaak? Een te hoge WOZ-waarde. Met de gratis Eerlijke WOZ-waarde check zie je direct of je kunt besparen én hoeveel.

Of vraag hier een gratis waardebepaling aan door één van onze makelaars.

huis verkopen sleutels

WOZ-waarde

Ben je de eigenaar of huurder van een huis? Dan kun je elk jaar een WOZ-beschikking verwachten met daarin de WOZ-waarde van jouw onroerend goed. Dit gebeurt meestal in de eerste twee maanden van het jaar.

De gemeente gebruikt de waardepeildatum van 1 januari van het voorgaande jaar om de WOZ-waarde te berekenen. De bekendmaking hiervan, is wat wij de WOZ-beschikking noemen. Deze beschikking bevat persoonsgegevens van de ontvanger, de datum en de aanduiding van het pand.

Maar waar het om draait is natuurlijk de WOZ-waarde. Deze vind je ook in deze beschikking, evenals de waardepeildatum en het kalenderjaar waarvoor deze WOZ-waarde geldt.

Verhogen óf verlagen van de WOZ-waarde?

Wat gebeurt er precies als jouw WOZ-waarde verandert? Dat ligt eraan of het om een verhoging of om een verlaging gaat. Zo is het mogelijk een lagere hypotheekrente af te dingen wanneer je met een verhoging te maken hebt. Bij een verlaging kun je op de eerdergenoemde belastingen besparen.

VLIEG maakt het makkelijk. Als service wilt VLIEG je er daarom graag op wijzen dat het tegenwoordig eenvoudig is om zelf na te kijken of jouw WOZ-waarde juist is.

Met de WOZ Check van Eerlijke WOZ is het nu voor iedereen heel makkelijk om zelf jouw WOZ-waarde na te kijken. Zorg dat je op de hoogte bent en check elk jaar jouw WOZ-waarde. Zo weet je altijd of je kunt besparen!

Eerlijke WOZ

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!