Guido Schotten

Financieel Adviseur

Guido Schotten | Financieel Adviseur Amstelveen

Het verhaal achter Guido

Guido Schotten is een ervaren professional met een indrukwekkende carrière van ruim 22 jaar in de financiële sector. Guido is geboren in Alkmaar en groeide op in Bergen. De afgelopen vier jaar heeft Guido zijn expertise verder ontwikkeld bij VLIEG, een positie die hij verkreeg door zijn professionele relatie met Raymond. Hun samenwerking in het verleden was uiterst succesvol en heeft een sterke basis gelegd voor zijn huidige rol. 

Voordat hij bij VLIEG kwam, heeft Guido een rijke ervaring opgebouwd door te werken bij diverse banken en financieringsmaatschappijen. Bovendien heeft hij zich onderscheiden als tussenpersoon bij echtscheidingen en hypotheken, waarbij hij klanten begeleidde in complexe situaties. Guido staat bekend om zijn doorzettingsvermogen, vakmanschap en de voortdurende drang om te groeien in zijn vakgebied.

Wat betekent Guido voor VLIEG?

Guido Schotten is een belangrijk persoon binnen VLIEG Amstelveen, waar zijn rol veel verder gaat dan zijn officiële taken. Zijn dag begint vaak als eerste op kantoor, waar hij zich met praktische zaken bezighoudt, zoals het legen van de afwasmachine en het buiten zetten van het reclamebord. Deze alledaagse activiteiten weerspiegelen zijn toewijding en aandacht voor detail.

Professioneel gezien richt Guido zich intensief op klantrelaties, waarbij hij een groot deel van zijn dag besteedt aan communicatie met klanten en banken. Zijn effectiviteit blijkt uit het feit dat ongeveer 90% van de klanten die met hem een gesprek aangaan, besluiten om hun traject met hem voort te zetten.

Werken met een internationaal publiek

Opmerkelijk is Guido’s expertise in het werken met een internationaal publiek, met name expats. Een aanzienlijk deel van zijn klantenkring – ongeveer 70% – bestaat uit expats, waaronder veel mensen uit India en Turkije. Guido’s vermogen om effectief te schakelen tussen verschillende culturen en zijn vaardigheid in het Engels zijn cruciaal in zijn werk. Hij hecht veel waarde aan persoonlijke interacties, met name het uitleggen van complexe zaken aan tafel, iets wat hij als essentieel beschouwt voor zijn rol. Zijn aanpak bij het begeleiden van expats, die vaak extra ondersteuning nodig hebben in het begrijpen van lokale processen en praktijken, is een vak apart en onderstreept zijn unieke bijdrage aan VLIEG.

Om welke kwaliteiten staat Guido bekend?

Guido Schotten wordt binnen zijn vakgebied hoog aangeschreven vanwege zijn vermogen om complexe financiële processen op een zeer begrijpelijke manier uit te leggen. Van het aankoopproces van een woning tot het regelen van de financiering, hij staat bekend om zijn heldere communicatie en snelle handelen. Zijn principe van ‘zeggen wat hij doet en doen wat hij zegt’ heeft hem een reputatie van betrouwbaarheid en transparantie opgeleverd.

Nieuwe klanten geruststellen 

Guido speelt een cruciale rol in de klantreis. Hij stelt nieuwe klanten gerust tijdens hun eerste gesprek, waarbij hij een dialoog aangaat met vragen over woonwensen en inkomen. Met deze informatie kan hij direct berekenen wat de maximale hypotheek kan zijn, waarbij hij toekomstige inkomensstijgingen binnen zes maanden meeneemt. Dit vooruitdenkend vermogen stelt klanten in staat om een realistisch beeld te krijgen van hun financiële mogelijkheden.

Nauw samenwerken met collega’s 

In het proces van woningaankoop werkt Guido samen met makelaars Jim en Gerard. Terwijl zij de zoektocht naar de woning begeleiden, concentreert Guido zich op de hypotheek zijde. Dit omvat het aanvragen van een rentevoorstel en het finetunen van de financiële details. Wendy, werkzaam op de binnendienst van de hypotheekafdeling, speelt ook een cruciale  rol door alle benodigde documenten bij de klant aan te vragen. Een goede wisselwerking tussen Guido, zijn collega’s en de klant zorgt ervoor dat er successen geboekt worden.

Waar wordt Guido gelukkig van?

Het geluk van Guido Schotten is onlosmakelijk verbonden met zijn familie en werk. Centraal staat het geluk van zijn drie kinderen; hun vreugde werkt aanstekelijk en verhoogt zijn eigen welbevinden. Professioneel gezien haalt hij veel voldoening uit het realiseren van schijnbaar onmogelijke doelen. Het succesvol afronden van uitdagende projecten geeft hem een gevoel van voldoening.

 

Guido’s enthousiasme komt ook tot uiting in de manier waarop hij en zijn team successen vieren. Kleine overwinningen, zoals een daling van de rente, worden met veel gejuich ontvangen. Deze momenten van collectieve vreugde – hoewel soms overdreven vindt hijzelf – zijn essentieel voor de positieve sfeer en teamgeest op kantoor.

Wat is jouw mooiste succesverhaal?

Guido: “Een van mijn meest gedenkwaardige succesverhalen bij VLIEG betrof een vrouw die midden in een scheiding zat en moeder was van twee kinderen. Ze ontving een WIA-uitkering, wat de situatie gecompliceerd maakte. In tegenstelling tot een WIA IVA-uitkering, die wordt gezien als bestendig inkomen, wordt een gewone WIA-uitkering niet als zodanig beschouwd vanwege de mogelijkheid van herkeuring. Ze stond voor de uitdaging om een hypotheek van €90.000 over te nemen, wat zou leiden tot maandlasten van slechts €150.

Ondanks dat een WIA-uitkering normaal gesproken niet als vast inkomen wordt beschouwd, was ik vastbesloten om alles uit de kast te halen om haar te helpen. De vraag die me bezighield was: wat zou deze vrouw moeten doen als ze niet kon kopen? Huren was een optie, maar niet ideaal. Na veel inspanning en overleg met de bank, waarbij ik het beleid en de beperkingen in vraag stelde, is het me uiteindelijk gelukt om de financiering rond te krijgen. Dit succesverhaal staat symbool voor de kern van mijn werk: niet alleen het vinden van oplossingen binnen de gestelde kaders, maar ook het uitdagen van conventies om het beste resultaat voor mijn klanten te bereiken”.

Wordt VLIEG jouw makelaar?

VLIEG is dé makelaar van Amstelveen. Hier vind je een team van toegewijde professionals, elk met hun eigen specialisatie, klaar om je te begeleiden bij een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Of je nu een woning wilt kopen, verkopen, of gewoon wilt weten wat het waard is, bij VLIEG ben je verzekerd van een gratis waardebepaling en een eerlijke inschatting van de WOZ-waarde. Kies voor de expertise en persoonlijke aanpak van VLIEG, en maak van jouw vastgoedervaring een succes. Wordt VLIEG jouw makelaar?

Guido Schotten | Financieel Adviseur Amstelveen

Guido Schotten

Financieel Adviseur

Guido Schotten is Financieel Adviseur bij VLIEG. Dit doet hij met erg veel plezier. Guido heeft veel kennis in huis en zorgt ervoor dat jij altijd op een fijne manier geholpen wordt. Op deze pagina lees je alles over Guido en hoe hij jou kan helpen.

Contactgegevens VLIEG Amstelveen

Rembrandtweg 164
1181 GZ Amstelveen

020-240 4888  Makelaars
020-645 0552
  Hypotheken
06-53738077
Guido Schotten

Guido@vlieg.nl

maandag t/m vrijdag
08:30 tot 17:30 uur

Buiten kantoortijden op afspraak.

google reviews VLIEG makelaars

Fijn team die me heeft geholpen bij de aankoop van mijn eerste huis. Fantastische service en klantvriendelijkheid. Raad ze zeker aan.

Kim P.

Ik wil mijn woning verkopen

Ik zoek een woning

Hypotheek en verzekering

Wij gaan je uitstekend helpen!​

Amstelveen_team

VLIEG-Klantbeoordelingen

a D.
1715954170
Wij hebben enorme fijne ervaringen met vlieg makelaar ze hebben ons enorm goed geholpen Stevan had zijn huiswerk echt fantastisch gedaan een 10 waard
Cansin E.
1714476020
Exceptional Service from Esther!We recently had the pleasure of working with Esther to purchase our dream home, and we couldn't be happier with the experience. From... the initial consultation to the end, Esther demonstrated professionalism, expertise, and a genuine commitment to finding the perfect property for us.Esther took the time to understand our preferences, budget, and was incredibly patient throughout the entire process.What truly set Esther apart was her dedication to ensuring our satisfaction. Her attention to detail, responsiveness, and unwavering support made us feel confident and well-cared for throughout the entire transaction.If you are looking to buy a property, look no further than Esther! Thank you, Esther for helping us find our perfect home! Also special thanks to Marieke and Barbara for their support in arranging the viewings.Gamze & Cansinlees meer
Petra B.
1712947034
Nikki heeft ervoor gezorgd dat mijn appartement snel en voor een mooi bedrag is verkocht! Ook dank aan Marieke voor de snelheid van het beantwoorden van vragen en de... ondersteuning!lees meer
Romy A.
1711127602
Samen met vlieg makelaars het avontuur aangegaan. Het kopen van een nieuw huis, en het verkopen van ons appartement.Binnen 5 bezichtigingen was het raak, we kochten... binnen 3 weken, een voor ons droom huis in Haarlem.Met hulp van Hypotheker Hans en aankoopmakelaar Esther verliep het vlekkeloos.Ook dank aan Marieke en Barbera, voor alle hulp, en contact wanneer wij hulp of advies nodig hadden.Nu is verkoop makelaar Nikki aan de beurt, en hebben wij alle vertrouwen er in dat ons appartement met succes verkocht gaat worden.Bedankt vlieg makelaars, met het waar maken van ons avontuur.Milan en Romylees meer
Hayri Ö.
1709556857
I recently had the pleasure of working with Vlieg Makaaler as my sales agent for the successful sale of my house. From start to finish, Vlieg demonstrated an... exceptional level of professionalism, expertise, and dedication to ensuring a smooth and satisfactory transaction. One aspect that truly stood out was Vlieg's proactive communication and responsiveness. They kept me informed every step of the way, promptly addressing any questions or concerns I had and providing regular updates on the status of the sale. Their clear and transparent communication style instilled confidence and trust, making the entire experience stress-free and enjoyable.lees meer
dea B.
1709064391
Opnieuw blij verrast met de heldere hulp en adviezen. Heel persoonlijk en korte lijntjes. En goed..
Mijn huis verkocht via Vlieg makelaars, zeer deskundig en goede begeleiding. Bedankt Nikki voor de verkoop en je deskundigheid, Barbara en Marieke voor het... beantwoorden van mijn vele vragen 🙃 en Stephan voor je support bij de inspectie en de notaris.lees meer
alwin S.
1700146954
Een vriendelijk en laagdrempelig team die authentiek en oprecht zaken met en voor je doen. De gegeven adviezen en begeleiding vanaf het eerste contact tot en met de... overdracht zijn geweldig. Er is mij een hoop stress en gedoe uit handen genomen, dames bedankt!🙏🏻lees meer
Le Tuan S.
1691087305
We were recommended to get in touch with VLIEG Haarlem by a friend. Everything has been going smoothly since day 1! VLIEG Haarlem is absolutely professional, fast and... accurate with their advises. Thank you all, Nikki, Hans, Barbara and Marieke! Would recommend this agency to other friends and colleagues!lees meer
js_loader

GRATIS waardebepaling van VLIEG Makelaars Amstelveen

Ik en mijn collega's gaan jou uitstekend helpen!

Raymond Appels

Financieel Adviseur

Manon Warger

Vastgoedadviseur

Job Kuperus RM RT

Manager Woningmakelaardij

Jim Huisman

Makelaar

Guido Schotten

Financieel Adviseur

Gerard Groenendijk RM RT

Makelaar / Vestigingsmanager

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over makelaardij, hypotheken en verzekeringen!