Voordam 10A, Alkmaar

176 m2 / units vanaf 176 m2

TE KOOP - UNIEKE MONUMENTALE WOON-/WERKLOCATIE OP A-LOCATIE

Voordam 10A, Alkmaar

ALGEMEEN
Op een prachtige locatie gelegen tegenover het Waagplein in de binnenstad van Alkmaar biedt VLIEG Bedrijfsmakelaars dit monumentale woon-/winkelpand aan. Het pand is in totaal 311,4 m² VVO groot en is aangemerkt als Rijksmonument door de karakteristieke gevel die stamt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Er rust een bedrijfsmatige bestemming op de begane grond, en dat biedt een unieke kans om midden in de stad uw bedrijf uit te oefenen, terwijl u op de verdiepingen zeer ruim kunt wonen!

Het woon-/ winkelpand is thans gesplitst in twee eenheden met ieder een eigen huisnummer. Voordam 10A omvat de woon-/ werkruimte op de begane grond en eerste verdieping en het gastenverblijf in de tuin, voor een totaal van 176,2 m² VVO. Voordam 10 bevindt zich op de eerste en tweede verdieping en is totaal 135,2 m² VVO groot.

Het pand is geheel verbouwd en gerenoveerd in 2008 en recent is groot onderhoud uitgevoerd, kortom instapklaar en direct te betrekken!

Het pand biedt daarnaast ook mogelijkheden tot herontwikkeling naar bijvoorbeeld meerdere appartementen en/of een Bed & Breakfast. Het naastgelegen object, Voordam 11, is tevens in combinatie te koop ten behoeve van de herontwikkeling. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

INDELING
Voordam 10:
Gemeenschappelijke entree met veel lichtinval door de hoge raampartijen. U komt direct binnen in de praktijkruimte, welke een ruime uitstraling heeft door de hoge plafonds. Daarachter bevindt zich de woonkamer met de trap naar de eerste verdieping. Aangrenzend de eetkamer met dubbele openslaande tuindeuren. De tuin is omgeven door de omliggende gebouwen en daardoor een ware oase van rust. Vanaf de eetkamer de doorloop naar de keuken en de achtergelegen slaapkamer. Achterin de tuin bevindt zich het vrijstaande gastenverblijf met eigen badkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, waarvan één over een en suite badkamer heeft (bouwjaar 2021).

BEREIKBAARHEID
Het pand is gelegen aan de grachten, recht tegenover het horecaconcentratiegebied 'Waagplein' en is centraal gelegen ten opzichte van de verschillende parkeergarages in Alkmaar. Ook met het openbaar vervoer is het pand goed te bereiken, op slechts 2 minuten lopen bevindt zich een bushalte.

KADASTRAAL
Voordam 10A te Alkmaar, kadastraal bekend bij de gemeente Alkmaar, sectie B, nummer 5945, appartementsindex A1.

PARKEREN
Betaald parkeren in de binnenstad, ruime parkeergelegenheid in nabijgelegen parkeergarages zoals de 'Schelphoek' en 'Karperton'.

BIJZONDERHEDEN
- Rijksmonument
- Oorspronkelijk bouwjaar 1630
- Volledig verbouwd en gerenoveerd in 2008
- Groot onderhoud uitgevoerd in 2021
- Bedrijfsmatige bestemming
- v.v. woonkamer, kamer, twee slaapkamers en een badkamer
- Vrijstaand gastenverblijf achterin de tuin
- Uitzicht over het Waagplein
- NEN 2580 meetrapport beschikbaar

BESTEMMING
Binnenstad Zuid en Oost, vastgesteld op 7 maart 2012.
De voor 'Gemengd' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
- detailhandel, maatschappelijke doeleinden, galerie, culturele voorzieningen, kleinschalige sportvoorzieningen, kleinschalig hotel en consumentverzorgende dienstverlening in de eerste bouwlaag;
- woningen met inbegrip van ruimten ten behoeve van de uitoefening van aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit, bergingen en andere nevenruimten in alle bouwlagen;
- wat betreft de onbebouwd blijvende delen voor tuinen, erven, verblijfsgebied en groenvoorzieningen;

AANVAARDING
In overleg.

KOOPPRIJS
€ 740.000,- kosten koper, géén btw.

OVERIGE CONDITIES
Koopovereenkomst op basis van het standaardmodel zoals gehanteerd door De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A.

ZEKERHEIDSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopprijs te voldoen binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

COURTAGE
VLIEG Bedrijfsmakelaars OG behartigt de belangen van de verkoper. Als koper bent u ons derhalve geen courtage verschuldigd.

INFORMATIE
Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak bent u altijd welkom bij:
VLIEG Bedrijfsmakelaars OG
Robijnstraat 7
1812 RB Alkmaar
072 541 41 41
Robin Niele 06 40 76 02 92
Xander Blankestijn 06 53 33 74 56

Kenmerken

Overdracht

 • StatusBeschikbaar
 • Vraagprijs€ 740.000,- k.k.

Bouwvorm

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1630
 • Bouwjaar toelichting

Indeling

 • Soort ObjectWinkelruimte
 • Totale oppervlakte176 m2
 • Oppervlakte winkelruimte176 m2

Overig

 • In units vanaf176 m² winkelruimte
 • LocatieWinkelgebied stadscentrum
 • Aantal verdiepingen3
 • Onderhoud binnenGoed tot uitstekend
 • Onderhoud buitenGoed tot uitstekend

Hier staat jouw droompand

Plan een bezichtiging

Hidden
Het vestigingsnummer van het huidige object
Hidden
De url van object/woning
Hidden
De titel van object/woning
Hidden