Burgemeester Mooijstraat 32, Castricum

TE KOOP - BELEGGING
Burgemeester Mooijstraat 32, 32 b en 32 a a te Castricum

ALGEMEEN
In het centrum van Castricum biedt VLIEG Bedrijfsmakelaars dit woon-/ winkelpand met achtergelegen bedrijfsruimte aan, het object is in overleg volledig gestoffeerd en gemeubileerd te aanvaarden. Het woon-/ winkelpand is gelegen aan de Burgemeester Mooijstraat, op steenworpafstand van het NS station. De Burgemeester Mooijstraat is dé aanlooproute naar de Dorpsstraat, het kernwinkelgebied van Castricum.

INDELING
Het object is vanaf de straat direct herkenbaar, met zijn kenmerkende mansardekap en zijn met groene pannen gedekte afdak. Op de begane grond bevindt zich de winkelruimte (#32 b), thans verhuurd aan een kapsalon. De winkelruimte is 100 m² V.V.O. groot en is voorzien van een betonvloer, systeemplafond met verlichtingsarmaturen, pantry en toilet. De achtergelegen bedrijfsruimte (#32 a) is te bereiken via de naastgelegen steeg (eigen grond). De ruimte, die thans verhuurd is aan een yoga studio, is 45 m² V.V.O. groot en beschikt tevens over een betonvloer en systeemplafond met verlichtingsarmaturen.
De bovenwoning (# 32) is bereikbaar middels een eigen entree met trapopgang. De bovenwoning is 104 m² GO groot en bestaat uit een woonkamer met open keuken aan de voorzijde en twee slaapkamers, een badkamer, separaat toilet en een washok daarachter. Aan de achterzijde beschikt de woning nog over een ruim dakterras van 56 m².

HUURGEGEVENS
De winkelruimte is per 01 juni 2023 verhuurd aan een kapsalon; de huurovereenkomst loopt tot en met 31 mei 2028. De bedrijfsruimte is per 01 september 2022 verhuurd aan een yogastudio; de huurovereenkomst loopt tot en met 30 augustus 2024. De totale huurinkomsten bedragen € 21.000,- per jaar exclusief btw en exclusief servicekosten. Er is door beide huurders geen zekerheid gesteld.
De woning is thans in eigen gebruik en vertegenwoordigd een huurwaarde van € 15.000,- per jaar.
De huurovereenkomsten en actuele huurgegevens zijn bekend bij de makelaar, bij interesse zal uitgebreide informatie vertrouwelijk worden gedeeld.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid is uitstekend te noemen. Het object ligt op steenworpafstand van NS station Castricum. De provinciale weg N203 is op ca. 5 minuten afstand gelegen.

KADASTRAAL
Gemeente Castricum, sectie B, nummers 10406 en 10719, groot 131 m² respectievelijk 56 m².

PARKEREN
Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid bij het nabijgelegen P+R Castricum Station.

BESTEMMING
Centrum, bestemd voor detailhandel, dienstverlenende bedrijven, kantoren, maatschappelijke voorzieningen en woningen op de verdieping.

AANVAARDING
In verhuurde staat. De woning kan leeg worden opgeleverd.

KOOPPRIJS
€ 695.000,- k.k. géén btw verschuldigd.

ZEKERHEIDSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 10% van de koopprijs te voldoen binnen 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

OVERIGE CONDITIES
Koopovereenkomst op basis van het standaardmodel zoals gehanteerd door De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A.
In de koopovereenkomst worden in ieder geval de navolgende clausules opgenomen:
- 'As is, where is' clausule;
- Ouderdomsclausule.

COURTAGE
VLIEG Bedrijfsmakelaars OG behartigt de belangen van de verkoper. Als koper bent u ons derhalve geen courtage verschuldigd.

INFORMATIE
Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak bent u altijd welkom bij:
VLIEG Bedrijfsmakelaars OG
Robijnstraat 7
1812 RB Alkmaar
072 541 41 41
Xander Blankestijn 06 53 33 74 56
Jeffrey Welker 06 43 15 03 31

Kenmerken

Overdracht

 • StatusBeschikbaar
 • Vraagprijs€ 695.000,- k.k.

Bouwvorm

 • BouwvormBestaande bouw
 • Bouwjaar1935
 • Bouwjaar toelichting

Indeling

 • Soort ObjectBelegging
 • Perceeloppervlakte187 m2

Overig

 • LocatieWinkelgebied stadscentrum
 • EnergieklasseE
 • Onderhoud binnenGoed
 • Onderhoud buitenGoed

Hier staat jouw droompand

Plan een bezichtiging

"*" indicates required fields

Hidden
Het vestigingsnummer van het huidige object
Hidden
De url van object/woning
Hidden
De titel van object/woning
Hidden